Mehmet Ali Şahin yaptığı yardımı neden kesti?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nagehan Alçı'nını yazısı...

22 Temmuz seçimlerindeki en dikkat çekici adaylardan biri Ayşe Tükrükçü'ydü. Hatırlarsınız, hani genelevden çıkan, yıllarca vücudunu sattıktan sonra yaşamına isyan edip milletvekili olmaya karar veren... Tükrükçü'ye Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin 2002'den beri para yardımı yapıyordu. Ama o yardımlar Ayşe Hanım aday olduktan sonra birdenbire kesildi. Neden mi? İsterseniz hikayeyi başa alalım...

* * *

Ayşe Tükrükçü, Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı'yken ?kimse genelevde çalışmak zorunda değil. Biz isteyene iş imkanı sağlarız? sözleri üzerine cesaret alarak genelevden ayrılmış. Ama daha sonra hayat, Erdoğan'ın söylediği kadar kolay olmamış. İmkansızlıklarını anlatmak için medyayı kullanmış. Gazetelerde kendi isteğiyle fahişeliği bıraktığını ve iş bulamadığını anlatmış bıkmadan, usanmadan. Bu yakarışlar dönemin milletvekili Mehmet Ali Şahin'in dikkatini çekmiş. Şahin 2002 yılından itibaren kendi maaşından, Tükrükçü'ye aylık 150 YTL göndermeye başlamış. Bu daha sonra 400 YTL'ye çıkmış. Sonra bir de Fatih'te bir daire tutulmuş Ayşe Hanım'a. Yine Mehmet Ali Bey ödemiş kirayı. Hayırsever siyasetçinin sayesinde rahat bir nefes almış Ayşe Tükrükçü. Mehmet Ali Şahin ile hiç karşılaşmamış, hatta telefonda bile hiç konuşmamış. Ama ona hep minnettar kalmış.

* * *

Belki hayattaki tek mücadelesi ekmek olmaktan çıktığı için, belki de Şefkat-Der'in ısrarlarıyla 2002'de milletvekilliği için adaylığını koymuş Tükrükçü. Ve ondan sonra olan olmuş.

* * *

Tükrükçü aday olduğunu açıkladıktan birkaç ay sonra, 2007 Haziranı'nda bir anda Mehmet Ali Şahin'den gelen yardım kesilmiş. Bir gün bir bakmış banka hesabında para yok. Kira da ödenmiyor. Nedenini anlamamış ama soramamış da.

* * *

Bugün seçimlerin üzerinden 6 ay geçti. Ve Tükrükçü'ye giden yardımdan hâlâ ses seda yok. Kendisi bakanı arayıp, gerekçeyi sormayı ?ayıp? sayıyor ama ?neden' diye sormadan da edemiyor.

* * *

Acaba bakan, siyasete soyunduğu için Tükrükçü'nün maddi durumunun yerinde olduğunu mu düşündü? Öyleyse çok yazık çünkü sığınma evinden arkadaşları, kıyıda köşede biriktirdikleri paralarla destek olmuşlar onun siyaset hevesine. Yok eğer Şahin bu yüzden yardımdan vazgeçmediyse ne oldu? Tükrükçü unutuldu mu? Yoksa Şahin'e rakip oldu diye maddi rüştünü ispat mı etti?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber