'PTT'nin prestijini bozuyorlar' genelgesi Meclis gündeminde

Haber Giriş : 16 Ocak 2008 10:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, PTT Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bir genelgeyle ?borç batağına sürüklenen? personel sayısının arttığı ve bunlar hakkında ?kurumun prestijine zarar verdiği? gerekçesiyle disiplin uygulaması başlatıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın uygulamanın rutin olduğunu belirterek, genelgeyi doğruladığını belirten Köktürk, genelgenin hukuksal dayanağının açıklanmasını istedi.

ANKARA ? CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, PTT Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bir genelgeyle ?borç batağına sürüklenen? personel sayısının arttığı ve bunlar hakkında ?kurumun prestijine zarar verdiği? gerekçesiyle disiplin uygulaması başlatıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Köktürk, konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, PTT Genel Müdürlüğü'nün 29 Aralık 2007'de yayınladığı bir genelgeyle ?borç batağına sürüklenen personel sayısının arttığı? ve bunlar hakkında, ?kurumun prestijine zarar verdiği? gerekçesiyle, disiplin uygulaması başlatılmasının istendiği yönündeki iddiaları hatırlattı.

PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın uygulamanın rutin olduğunu belirterek, genelgeyi doğruladığını belirten Köktürk, Bakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti:

?Bu genelgenin hukuksal dayanağı var mıdır?

Bu yönetmelik doğrultusunda hakkında soruşturmaya uğrayan kaç memur ve işçi vardır?

Kurumunuzca birimlerinizde çalışan işçi ve memurlara ödenen asgari, azami ve ortalama ücret durumu nedir?

Türk- İş Sendikasının Ekim 2007'de yaptığı araştırmaya göre açlık sınırının 657 YTL ve yoksulluk sınırının 2 bin 141 YTL'e olduğu ülkemizde kurumunuzca ödenen ücretler yoksulluk sınırı altında değil midir?

Kurumun prestiji mi, yoksa İşçi ve memurların zorunlu geçim derdi mi daha önemlidir? Borcu olan kurumunuz personeline ceza uyguladığında personelin geçim sorunu çözülecek midir?

İşçi ve memurlarınızın insanca yaşayabilmesi için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

Ulaştırma Bakanlığı ve birimlerine 3 Kasım 2002 - Ocak 2008 tarihleri arasında kaç yönetici atanmıştır, Bakanlığınıza bağlı birimlerde görev yapan kadın yönetici sayısı kaçtır ve sizin döneminizde kaç kadın yönetici atanmıştır??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber