Hastanede dayak iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 12:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Valisi İlhan Atış, Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde zeka geriliği bulunan bir hastanın dövüldüğü yolundaki iddialarla ilgili incelemenin başlatıldığını, güvenlik kameraları görüntülerinde ise dayak olayına rastlanmadığını söyledi.

Vali Atış, yaklaşık bir yıl önce hastalara 'uyuşturucu satışı', 'cinsel istismar' ve 'dayak' iddialarıyla gündeme gelen Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 19 yaşındaki Sevgi Şahin adlı hastanın dövüldüğü iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, olayla ilgili incelemenin başlatıldığını söyledi. Hastanenin; Türkiye'nin en düzenli ve hoşgörülü hastanesi olduğunu ifade eden Atış, hastanede güvenlik kameralarının 24 saat kayıtta olduğunu ve iddia edildiği gibi görüntü kayıtlarında dayak olayına rastlanmadığını vurguladı. Ailesinin Sevgi Şahin'i engelli maaşını çekmek için hastaneden çıkardığını belirten Atış, "Genç kız zihinsel engelli olduğu için aslında hastanede tedavisi yapılmış ve ailesine verilmiş. Ancak ailesi bakamadığı için hastaneye geri getirmişler. Kızın yeri aslında ailesinin yanıdır. Ama hastane iyi niyet göstererek bakmaya devam etmiş. Üstelik kıza özel olarak bir hemşire tahsis edilmiş. Kızın 30 dakikada bir kıyafeti bile değiştiriyormuş" dedi.

Şahin'in ailesinin valiliğe dayak iddiası için değil para yardımı talebi için başvurduğunu belirten Atış, "Ailenin dilekçesi bende mevcut. Aile dilekçesinde 'Devletten para istiyoruz' diyor. Kızın gözlerinin nasıl morardığını bilmiyorum. Ancak mahkeme sonuçlandıktan sonra kimse üzülmeyecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber