Sahte sağlık memurları, yaşlıların peşinde

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık il müdürlüklerinin adını kullanarak evleri dolaşan doktor ve hemşire kılığındaki dolanırcılar muayene etme bahanesi ile onlarca yaşlı vatandaşı dolandırıyor. Sadece Çanakkale Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü'ne konuyla ilgi olarak 50'ye yakın şikayet başvurusu geldi.

Doktor kılığına giren dolandırıcı şikâyetlerinin son günlerde çoğaldığını ifade eden Çanakkale Sağlık İl Müdürü İlhan Güney, vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Sadece sağlık ocaklarındaki ebelerin evleri dolaştığını, onların da önceden randevu alarak evlere gittiklerini söyleyen Güney, bu tür insanlar geldiğinde vatandaşların mutlaka kimlik sormasını istedi. Güney, "Olay adli bir vaka, her yönüyle soruşturuluyor. Vatandaşlar böyle kişiler geldiğinde polisi ya da sağlık ocaklarını ararsalar bu kişiler yakalanır. Vatandaşlarımız uyanık olsun, hangi şartlarda olursa olsunlar hiçbir belgeye imza atmasınlar." dedi.

Evinde tek başına yaşayan 65 yaşındaki Sevgi C., dolandırıcıların ağına düşenlerden sadece biri. Tuzağa düşen Sevgi C., Sağlık İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü'ne başvurarak dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Fotoğrafının çekilmesini istemeyen Sevgi C., evinde oturduğu bir gün kapının çaldığını, açtığında beyaz önlük giymiş bir erkek ile kadını elinde sağlık çantası ile gördüğünü kaydetti. Sevgi C., bu aşamadan sonra yaşananları şöyle özetledi:

"Devletin yeni bir uygulama başlattığını, yaşlı kişilerin evlerine giderek sağlık taraması yaptıklarını söyleyerek bir rahatsızlığım olup olmadığını sordular. Gelen kişilerden hiç şüphelenmediğim için tansiyonum olduğunu, ayaklarımın ağrıdığını söyledim. Bunun üzerine bayan bana yanında getirdiği tansiyon ve kemik ölçüm cihazını vererek kullanmamı istedi. 1 hafta sonra tekrar geleceklerini eğer iyileşme olmaz ise başka bir tedavi yöntemi uygulayacaklarını söylediler. Bu masrafların tümünün devlet tarafından karşılanacağını bana söylediler. Gelen kişilerin kimliğine ve görev yazısına bakmak aklıma gelmedi. Bıraktığı cihazlar için bir tutanak imzalamam gerektiğini ve depozito için 30 YTL para vermek gerektiğini anlattılar. Yanlarında getirdikleri kâğıda ismimi ve adresimi yazarak bana imza attırdılar, sonrasında parayı da alarak gittiler. Bir hafta sonra gelen olmayınca bende Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü'ne gittim. Burada bana devletin böyle bir çalışması olmadığını ve dolandırıldığımı söylediler. Çanakkale Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü'ne başvurarak şikayetçi oldum. Olaydan sonra psikolojim bozuldu, hastaneye yatacak hale geldim. Tedavi peşinde koşmam gerekirken dolandırıcıların peşinde koşmaya başladım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber