Rektörü Oktik iddiaları yalanlamadı.. 'Usulsüzlük yok' dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Şubat 2008 Cuma 12:45

MUĞLA -AA- Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, oğlu Orhan Tan Oktik'in, yurt dışından Yıldız Teknik Üniversitesine yatay geçişinde usulsüzlük olduğu iddialarını yalanlayarak, "Oğlumun yatay geçiş işleminde her hangi bir usulsüzlük söz konusu değil" dedi.

Şener Oktik, makamında yaptığı açıklamada, oğlu Orhan Tan'ın İngiltere'deki Northumbria Üniversitesinden 2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesine geçişinde usulsüzlük yapıldığı ve oğlunun şartlarının yetersiz olduğu iddialarının doğru olmadığını belirtti. Öktik, "Oğlum, Northumbria Üniversitesinde birinci yılda aldığı dersler, içerikleri ve bu derslerden başarı notlarını, yeminli tercüme bürolarınca yapılan çevirileri, başvurusunda Yıldız Teknik Üniversitesine verdi. İlgili fakültenin kurulları oğlumun başvurusunu inceleyerek kendi programlarının birinci yılına denk saymış ve kabul kararı vermişler. Oğlumun yatay geçiş işleminde her hangi bir usulsüzlük söz konusu değil" dedi.

Oğlunun İngiliz vatandaşlığına sahip olduğuna işaret eden Oktik, şöyle devam etti:

"Ben İngiltere'de görev yaparken oğlum İngiltere'de dünyaya geldi. Kendisi Türk ve İngiliz pasaportlarına sahip. Oğlum, ilköğretimi İngiltere'de tamamladı. Orta Öğretim eğitimini ise Türkiye'de tamamladı. Mimarlık okumak istediği için İngiltere'ye gitti. Bu üniversitede birinci yılın sonunda 52 öğrenci arasında 5. sıraya yerleşti. Türkiye'deki üniversitelere yatay geçiş yapması için bütün şartları uygundu" diye konuştu.

Oktik, oğlunun Yıldız Teknik Üniversitesine kabulü sürecinde kendisinin Rektör olmasının her hangi bir etkisinin olmadığına işaret ederek, "Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü'nün de bir katkısı olmadı. Hatta, Üniversite rektörünün oğlumun kayıt işleminden haberi bile olmadı. Oğlum, yurt dışında 1 yıl okuduğu, her hangi bir ceza almadığı ve derslerinde başarılı olduğu için Yıldız Teknik Üniversitesine kabul edildi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber