Her vekil bir bakanı şikayet edince Başbakan çileden çıktı

Haber Giriş : 30 Eylül 2004 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Hiç mi iyi bakan yok?' AK Parti'nin günlerdir beklenen Kızılcahamam Kampı'ndan çıkan sonuç Başbakan Erdoğan'ı çok şaşırttı ve sordu: Hiç mi iyi bakan yok?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'daki üç günlük kampı 'milletvekili günü' ne çevirdi. Her sabah saat 09.00'da başlayan toplantılarla gece geç saatlere kadar gruplar halinde milletvekillerini dinleyen Erdoğan'a 'merhaba' diyen her milletvekili, bir bakan şikayet edince işler karıştı.

'Bakanlar bizi dikkate almıyor', 'Meclis'te hiçbir bakanı bulamıyoruz', 'Telefonlarımıza çıkmıyorlar', 'Özel kalem müdürleri bile bizi tanımıyor' diye başlayan şikayet cümlelerine, resmi konuşma şikayetleri de eklendi. AK Parti kurucusu ve İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, bakanları aleni eleştirmekle kalmadı, 'Bazı makamlar insanları şereflendirir. Bizimkiler şeref alıyorlar' yüklemesi yaptı. Gündüz'ün söyledikleri, en çok alkış alan sözler oldu. Başbakan Erdoğan'a giden milletvekilleri de Başbakan'a Gündüz'ün sözlerini işaret ederek, 'Efendim siz de şahit oldunuz. En çok hangi konuşmalarda, arkadaşlar hangi cümleleri alkışladı' dediler.

Kızılcahamam'da tek değişik renk, Adana Mliletvekili Ayhan Zeynep Tekin'di. Zeynep Tekin, bütün bakanları tek tek isimlendirerek Başbakan'a övünce işler karıştı. Tekin'in sözleri, neredeyse milletvekilleri arasında Kızılcahamam'dan aforoz nedeni haline geldi. Zeynep Tekin ile aynı grupta Başbakan'la görüşen milletvekillerinden 'Bu sözlere dayanamayıp, çıktım' diyenler oldu.

Kızılcahamam'da Başbakan Erdoğan çok dikkatliydi. Parti yöneticileri, grup başkanvekilleri ve bakanları, milletvekilleri ile yaptığı görüşmelerde bulundurmadı. Bakanlar, Erdoğan miletvekilleri ile görüşürken esnaf ziyaretine çıkıp nabız tuttu. Böylece tüm milletvekilleri eteğindeki taşı rahatlıkla dökebildi. Öyle dökülen taşlar oldu ki Erdoğan zaman zaman, 'Birbirinizi şikayet etmeyin. Dedikodu yapmayın' müdahalesinde bulundu ve devam etti:

'Sorunlarınızı sıralayın. Nerelerde hata yapıyoruz? Nelerimiz eksik? Neler yapmalıyız?'

Erdoğan bakanların topa tutulduğu Kızılcahamam Kampı'nda kendi eksiklerini de işaretledi ve milletvekillerinden iki yıldır kendilerine gerekli zamanı ayıramadığı için hem özür diledi, hem de bunun gerekçelerini sıraladı. Bir nevi gönüllerini aldı. 'kontrolsüz güç, güç değildir' sözünün anlamından hareketle Erdoğan, milletvekillerinin kontrolünü bir nevi bu kampla sağlamlaştırdı. Eğer bir gün kabine revizyonuna karar verirse, bu anlamda da kendisine güç kattı.

Beklenen olur mu, yani Erdoğan hemen kabinede bir revizyon yapar mı? Bu, şartlara bağlı. Ancak şu an için görünen o ki, TBMM Başkanı yeni dönemde de Bülent Arınç. Grup başkanvekilleri, idare amirleri ve meclis başkanvekillerini ise bizzat Başbakan Erdoğan belirleyecek. Bu görevlerde bulunanların büyük çoğunluğu da değişecek. Ayrıca bir başka önemli karar da, AB ile ilgili koordinasyonu sağlayacak yeni bir bakanlık tahsisi.

Nuray BAŞARAN/Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber