Çocuk yuvası davasında 8 memura hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 13:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda yaşanan şiddet olaylarının müdür ve memurları ilgilendiren davasından hapis cezası çıktı. Mahkeme, 8 sanık hakkında verilen 1'er yıl cezanın denetimli serbestlik sistemine göre ertelenmesine karar verdi.

Çocuklara şiddet uygulandığını gösteren görüntülerin televizyon kanallarında yayınlanması'nın ardından dönemin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup G., Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Y., Çocuk Yuvası'nda görevli personeller S.S., A.D., H.A., G.K., Z.K. ve S.B. hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Davanın görülen duruşmasında haklarında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen 8 tutuksuz sanık hakkında 1'er yıl hapis cezası kararı çıktı.

Dönemin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup G.'nin kurumda gerekli denetimi yapmadığı, çalışan liyakatli personel yerine liyakatsiz bakıcıları işe aldığı ve görev ihmali yaptığı ileri sürülmüştü.

0-6 Yaş Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Y. hakkında da personeli yeterince denetlemediği ve görevini ihmal ettiği iddiaları yer almıştı. Diğer 6 memur ise görevlerini ihmal ve gördükleri olumsuz gelişmeleri idareye bildirmemekle suçlanıyordu.

OLAY

Yuvada yaşananlar 25 Ekim 2005 tarihinde stajer bir öğrencinin gizli kamera ile çektiği görüntülerle medyaya yansımıştı.

Kurumda kalan 40 çocuğun şiddete maruz kalması ile ilgili adli süreç başlamış 9 bakıcı kadın hakkında eziyet suçlamasıyla dava açılmıştı.

Ayrıca Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup G., Yuva Müdürü Niyazi Y. ve yuvada görevli 6 personel hakkında dava açılmıştı.

Bakıcı kadınların yargılandığı dava devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber