Sağlık Bakanı'ndan Başbakan'a 3 çocuk desteği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Kadınlar üç çocuk doğursun" sözlerine destek verdi. Akdağ, ?Yıllardır ülkemizde birileri vatandaşlara çocuk yapmayın şeklinde bir telkinde bulundular. Bu yanlış bir telkindir. Ortalama olarak bir ailenin 2 çocuk veya daha aşağısında çocuğu olursa nüfusumuz ihtiyarlar ve o zaman başka problemlerle karşı karşıya kalırız" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık-Sen yöneticilerini Bakanlık'ta kabul etti.

Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Uşak'ta yaptığı konuşmada söylediği ?Genç nüfusumuzun azalmaması için en az üç çocuk yapınö sözlerine destek verdi. Türkiye'de ortalama çocuk sayısının aile başına 2.1 civarında olduğunu belirten Akdağ, ?Bu sayının iki veya daha altına düşen ülkeler ihtiyarlayan ülkeler sınıfına girer. Dolayısıyla sayın Başbakanımız da böyle bir hususa işaret ediyor" dedi.

Akdağ, şöyle konuştu:

?Siz zaten topluma üç çocuk yapın da deseniz, iki çocuk yapın da deseniz, ne söylerseniz söyleyin, burada önemli olan vatandaşların bakabilecekleri kadar yetiştirebilecekleri kadar çocuğa sahip olmasıdır. Zaten vatandaşlar da bunu söylerler. Ancak yıllardır ülkemizde birileri vatandaşlara çocuk yapmayın şeklinde bir telkinde bulundular. Bu yanlış bir telkindir. Ortalama olarak bir ailenin 2 çocuk veya daha aşağısında çocuğu olursa nüfusumuz ihtiyarlar ve o zaman başka problemlerle karşı karşıya kalırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber