İlköğretim öğrencisine erotik içerikli kitap hediye edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mart 2008 22:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TOKAT'ta Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen ?İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma' yarışmasına katılan ilköğretim öğrencisine içinde erotik bölümlerin yer aldığı kitabın hediye edilmesi, ailesinin tepkisini çekti. Öğretmen baba Hüseyin Kubilay Razi, ?İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif'in Safahat adlı kitabının hediye edilmesini beklerdim? dedi.

İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümü münasebetiyle, 9 Mart'ta Tokat Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı tarafından ?İstiklal Marşını En güzel Okuma' yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan 30 ilköğretim öğrencisine hediye olarak kitaplar dağıtıldı. Yarışmaya, 26 Haziran İlköğretim Okulunu temsilen katılan ve dereceye giremeyen 4'üncü sınıf öğrencisi Ceren Razi'ye, Oğuz Gözen'in ?Sahipsiz Kalpler Beyoğlu'ndan Gerçek Yaşam Öyküleri' adlı kitabı hediye edildi. Yarışma sonrası evine dönerek hediye edilen kitabı okumaya başlayan Ceren Razi, içinde erotik bölümler olduğunu farkederek durumu öğretmen olan babası Hüseyin Kubilay Razi'ye anlattı.

Kitabı okuduğunda şaşkına döndüğünü belirten baba Hüseyin Kubilay Razi, ?İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında Safahat'ın hediye edilmesini bekliyordum. Kitabı inceledim, ilköğretim öğrencisini bırakın, okunacak tarzda bir kitap olmadığını gördüm. Mesela bir bölümünde, ?Arzu bacaklarını yatağın üzerine topladı. Şimdi daha iç gıcıklayıcı bir görünümü vardı. İyi o halde ne duruyorsun soyunsana' gibi cümleler geçiyor. Kitabın genelinde bu tür erotik hikayeler anlatılıyor. Genç beyinlere yakışan bir kitap değil? dedi. Hüseyin Kubilay Razi durumu kızının okul yönetimine ilettiğini, ancak sendika hakkında şikayetçi olmayacağını söyledi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Cemil Çağlar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Yarışmaya katılan öğrencilere hediye edilen kitaplar, sponsor kitapçı tarafından dağıtıldı. Fakat her öğrenciye ayrı kitaplar verildi. Bunların arasına dikkatsizlik sonucu karışmış bir kitap. Bütün öğrencilere bu kitap dağıtılmadı. Biz de rahatsız olduk? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber