Erdoğan: Neden geri adım atacağım, anlatsınlar da öğrenelim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serpil Yılmaz'ın yazısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'da Şişe Cam'ın Trakya Grass tesisleri açılışında bir grup basın mensubunun sorularını yanıtladı.

Balkanlar'daki gezisini sürdüren Başbakan Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarından gelen ?sağduyu? ve ?herkes bir adım geri atsın? çağrılarına mesafeli yaklaştı. Erdoğan gazetecilere sakin ve hazırlıklı olduğu izlenimi veren yanıtlar verdi.

Önceki gün STK'ların sağduyu çağrısında hangi konuda geri adım atmanız bekleniyor?

Geri adımın ne olduğunu anlayamadım. Böyle bir şey söz konusu değil. Ortak akıl oluşturulmasında hemfikirim. Bir araya gelinmeli, konuşulmalı. Neden geri adım atacağım. Ana başlığa katılıyorum. Ortak akıl içinde hareket etmek gerekir. Ülkem kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız. Nerede, nasıl bir araya geleceğiz? Cumhurbaşkanı riyasetinde de olabilir. Davetimize katılmayan genel başkanlar oldu, iyi niyete soyunanları anlamıyorum. Açıklamaların hedefi ne? İktidar nasıl adım atmalı? Anlatsınlar da öğrenelim.

?Özgürlükler bütündür'

Türban değişikliğini getirmeseydiniz, anayasanın tümünün değişikliğini bekleseydiniz bunlar olmayabilir miydi?

Özgürlüklerin hiyerarşisi olmaz. Özgürlükler bir bütün içinde ele alınmalıdır. Ben 5 yıldır başbakanım. Ülkemde gerilim olmasın diye 5 yıldır bekledim. Baykal gündeme gelmesini istemediği için bekledim, kurumsal mutabakat bekledik.

CHP bunu göstermedi. İspanya sonrası MHP bir adım attı, bizim adım atma zorunluluğumuz doğdu. Biz ana muhalefete de aynı konuyu açtık. CHP'nin akşam söylediğiyle sabah söylediği farklı. Ülkemde bir grup kadına, kıza farklı muamele yapma hakkımız yok. Kapsamlı anayasa çalışmamız sürüyor. Bir site oluşturacaktık, medya, STK katılacaktı. Geleceğe umutlu bakıyorum. Biz hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmadık. Olmayacağız.

Bir pişmanlık var mı?

Ben bin düşünüp bir adım attım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber