2 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 02 Nisan 2008 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi kabul ediyor. (Saat:10.00)

-Gül, Türk-Kuveyt İş Konseyi'nin toplantısına katılıyor (Saat:11.00)

-Gül ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah özel öğle yemeğinde bir araya geliyor. (Saat:12.00)

-Gül ve El Sabah, Atatürk Havalimanı'nda ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat:14.15)

-Gül, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Romanya'nın Başkent'i Bükreş'e hareket ediyor. (Saat:14.30)

-SSGSS'NİN GÖRÜŞÜLMESİNE DEVAM EDİLİYOR

-Çalışanların yoğun tepkisini çeken SSGSS yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine devam ediliyor. (Saat:13.00)

-EĞİTİM-SEN EYLEM TAKVİMİNİ AÇIKLIYOR

-Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası için 14 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde iş bırakma eylemine çıkan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası bugün yeni eylem takvimini açıklıyor.(Saat:14.00)

-KİT KOMİSYONU

-TBMM KİT Komisyonu'nda, Devlet Demiryolları ve bağlı ortaklıklara ait 2006 yılı denetim raporları ele alınıyor. (Saat:10.30)

-CHP, "SAĞLIK HİZMETLERİ KANUNU"NU ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜYOR

-CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız, ?Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun?un bazı maddelerinin iptaline ve iptal davası sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyor. (Saat:11.00)

-KUVEYT TÜRK'ÜN 2007 PERFORMANI

-Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan'ın katılımıyla, Kuveyt Türk'ün 2007 mali performansı ve 2008 hedefleri açıklanıyor. (Saat:11.00)

-PETROL OFİSİ 2007 YILI SONUÇLARINI VE 2008 HEDEFLERİNİ PAYLAŞACAK

-Petrol Ofisi'nin 2007 yılsonu finansal sonuçları ve 2008 hedefleri açıklanıyor. Türkiye gündeminin de ele alınacağı toplantıya Petrol Ofisi Ceo'su Melih Türker, Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır ve Finans Direktörü Ogeday Çağatay katılıyor. (Saat:09.30)

-CHP'DE KURULTAY KULİS TRAFİĞİ HIZ KAZANDI

-CHP'nin 32. Olağan Büyük Kurultayı öncesinde muhalif kanat kulis trafiğine hız verdi. Kulis çalışmalarının yoğun yaşandığı muhalif kanatta aday sayısı 4'e çıktı. Kulislerde adayların kurultayda gerekli imzayı bulamayacağı konuşulurken, CHP lideri Baykal'a ?rakipsiz? gözüyle bakılıyor.

-Kurultaya dönük çalışmalarını delege ziyaretleriyle sürdüren Haluk Koç ekibinde ise ?imza sorunumuz yok? görüşü hakim. Koç ekibi, kurultayda gerekli 253'ten fazla imzayı bulmanın peşinde.

-LE MONDE: ?AKP'NIN YASAKLANMASI GERÇEK BİR HUKUKİ DARBE OLUR?

-Le Monde gazetesi, AKP'nin kapatılma davasına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdiği analizinde, ?2007 yılındaki parlamento seçimlerinde oyların yüzde 46.6'sını elde eden bir partinin yasaklanması, gerçek bir hukuki darbe olur? değerlendirmesinde bulundu.

-MİLLİ GELİRİN 110 MİLYAR DOLARI DÜŞÜK KUR HEDİYESİ

-2007'de cari fiyatlarla gayri safi yurt içi hasıla yüzde 12.9 artışla 856.4 milyar YTL olurken, aynı yıl yüzde 10'a yakın gerileyen kur dolayısıyla bunun dolar cinsinden tutarı yüzde 25.1 artışla 658.8 milyar dolara ulaştı.

-Geçen yıl dolar kuru yüzde 8.4'lük enflasyonla paralel artsaydı, milli gelir 549 milyar dolar çıkacaktı. Buna göre kurdaki düşüş milli geliri kağıt üzerinde 110 milyar dolar yükseltti.

-ELEKTRİKTE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLİYOR

-Elektrikte net arz açığı görününce Enerji Bakanlığı olağanüstü hal ilan etme kararı aldı. Bu çerçevede, yeni yatırımlara, yüzde 85 indirimle ya da ücretsiz olarak Hazine veya orman arazisi, vergi teşviği, yan anlaşmalar çerçevesinde satış garantisi sağlanacak.

-Kamunun yatırım yapma yasağı kaldırılacak. Özel sektörden, teklif edilen en yüksek bedelle elektrik alma sisteminin süresi iki yıla kadar uzatılacak. Üretim özelleştirmesinden elde edilecek gelir Özelleştirme İdaresi'nden alınarak yeni yatırımlara harcanacak. TRT payı düşürülecek. Lisans aldığı halde yatırım yapmayanın lisansı iptal edilecek, yeni lisans da verilmeyecek.

-GÖKTÜRK UYDU PROJESİNDE SONA DOĞRU

-Savunma Sanayi İcra Komitesi, önümüzdeki hafta Ankara'da toplanacak. Toplantıda, Göktürk Uydu Projesi'nde nihai karar verilmesi bekleniyor. Projede askerlerin Almanları istediği, hükümetin ise İtalyanlara göz kırptığı belirtiliyor.

-Komite toplantısında ayrıca MTA'ya Sismik Araştırma Gemisi ve Başbakanlığa VİP uçak alımı da bulunuyor.

-DIŞ TİCARETTE AÇIĞIN YÜZDE 80'İ 4 ÜLKEDEN KAYNAKLANDI

-Türkiye'nin yılın ilk iki ayında verdiği 10.6 milyar dolarlık dış ticaret açığının 8.3 milyar dolarla yüzde 78'i Rusya, Çin, ABD ve Almanya'dan kaynaklandı.

-?DÜNYADA 750 MİLYON ÇOCUK PASİF İÇİCİ?

-Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, kanserin en önemli nedenlerinden birinin tütün olduğunu belirterek, çocukların tütünden korunması gerektiğine işaret etti. Prof. Dr. Kutluk, ?Dünyada 1.5 milyar çocuğun 750 milyonu pasif içici konumunda? dedi.

-Prof. Dr. Tezer Kutluk, her yıl 11 milyon kişinin kansere yakalandığını, bunların 7 milyonun ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Kutluk, tüm kanser türlerinin yüzde 43'ünün önlenebilir olduğuna dikkati çekti ve ?Önleme ve korunma, erken teşhis ve etkin tedavi ile kanser bir gün tarihin derinliklerine gömülecektir? diye konuştu.

-Prof. Dr. Kutluk Türkiye'de erkeklerde en çok akciğer kanseri, kadınlarda ise en çok meme kanseri görüldüğünü de ifade etti.

-OKULLARA ?PARAN YOKSA SU DA YOK? TARİFESİ

-Konya Büyükşehir Belediyesi okullara "kontörlü su" uygulaması başlattı. Ödenek yokluğu çeken okullar, su alacak para bulamadığı için "hastalık tehdidi altında" ders yapıyor. Veliler ve eğitimciler uygulamadan son derece rahatsız olurken, Eğitim-İş Konya Şubesi Başkanı Veli Demir, "Sanki Sahra Çölü'ndeyiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

-AVRUPA OKULDAN ATMIYOR

-Eğitim Hakkı Platformu ?www.af2008.org? tarafından yapılan araştırma, Avrupa ülkelerinin eğitim konusunda hiçbir kısıtlamaya yer vermediğini ve eğitim hakkının Avrupa'da çok önem taşıdığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre Avrupa ülkeleri ?okuldan atma? gibi bir uygulamaya yabancı.

-BBC, BAYRAMPAŞA CEZAEVİNE GİRDİ

-İngiliz yayın kurumu BBC'nin Bayrampaşa cezaevine girmesine izin verildi. Bayrampaşa'yı görüntüleyen BBC, ?Türk cezaevlerinde 100 bine yaklaşan nüfus, rekor düzeyde. Cezaevi mutfakları hiç o kadar yoğun olmamıştı? dedi.

-YÖK BAŞKANI AB BÜYÜKELÇİLERİ İLE BULUŞACAK

-AB Büyükelçilerinin aylık olağan çalışma yemeğine YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da katılacak.

-KIRSAL KADINLARA AB EĞİTİMİ

-Filmacass, ABHaber ve AB Çalışmaları Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje ile kırsal kesimdeki ev kadınları, AB ve Türkiye-AB süreci konusunda bilgilendiriliyor.

-ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER CUMA GÜNÜ ANILIYOR

-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel hale getirdiği ?Öldürülen Gazeteciler Günü?nün 12.'si bu yıl 4 Nisan Cuma günü gerçekleştiriliyor.

-14 YAŞINDAKİ PİYANİST KAYA, USTALARA SES VERECEK

-Henüz 14 yaşında olan piyanist Dilara Kaya, yarın Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi'nin katkılarıyla piyano resitali verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber