Güler: Avrupa'nın en ucuz doğal gazı ve elektriğini kullanıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin Avrupa'nın en ucuz doğal gazı ve elektriğini kullanan ülkelerden biri olduğunu belirterek, otomatik fiyat sistemine geçileceğini söyledi.

AK Parti Antalya Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Antalya'da soruları yanıtlayah Güler, "AK Parti'ye açılan kapatma davası enerji yatırımlarını olumsuz etkiler mi?" sorusu üzerine, "Olumsuz etkilememesini bekliyoruz çünkü enerji ihtiyacı evrenseldir. Bu ihtiyacı herkes duyuyor" dedi.

"Yılın ikinci yarısında elektrik zammı söz konusu mu?" sorusu üzerine de Bakan Güler, şunları söyledi:

"Avrupa'nın en ucuz doğal gazı ve elektriğini kullanan ülkelerden biriyiz. Dolayısıyla burada da önemli bir çalışmayı sürdürüyoruz. Otomatik fiyat sistemine zaten geçiyoruz. Orada ayarlamaları otomatik fiyat sistemine göre yapacağız."

Antalyalılar'a kesinti yapılmayacak müjdesini verip vermeyeceği sorusuna da Bakan Güler, zaten bunun için çalıştıkları yanıtını verdi.

Geçen yıl Avrupa'da elektrik tüketim artış miktarının yüzde 1, Türkiye'de yüzde 8, Antalya'da ise yüzde 27 olduğunu ifade eden Güler, "Rakamlar hızla artıyor. Bizim de görevimiz bunu karşılamak" dedi.

Antalya'nın enerji ihtiyacını günden güne takip ettiklerine dikkati çeken Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen sene 78 yılın en sıcak ve kurak yazı yaşandı. Geçen kış da 42 yılın en soğuk kışıydı ama çok şükür sıkıntıları size hissettirmedik. Gerekli yatırımları yapıyoruz. Enerji yatırımlarında Antalya'ya ikinci bir Antalya yaptık. Antalya'da enerji yatırımları yüzde 112 büyüdü."

EN-VER (Enerji Verimliliği) Projesi başlattıklarını belirten Güler, proje kapsamında verimli lambalar, klimalar ve beyaz eşyaların kullanımını hedeflediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber