AKP'li Ergin: İddianamede ne varsa bizimde savunmamızda da onlara yanıt var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, kapatma davasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesine sundukları ön savunmanın, "Tematik" bir savunma olduğunu belirterek, "İddianamede ne varsa bizim savunmamızda da onlara yanıt var" dedi.

Ergin, Mecliste gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, "Tematik" bir savunma yaptıklarını, iddianamenin genel felsefesine yanıt verdiklerini söyledi.

71 kişiyle ilgili tek tek savunma yapmadıklarını ifade eden Ergin, 3 klasörden oluşan savunmada 35 ek bulunduğunu kaydetti. Ergin, ön savunmayı 2 takım halinde hazırladıklarını, birini Anayasa Mahkemesine, diğerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına verdiklerini söyledi.

"İddianamede ne varsa bizim savunmamızda da onlara tek tek yanıt var" diyen Ergin, "35 ekte ne var?" sorusuna, "Tekzipler, mahkeme kararları, iddianamede yazılı vakaların gerçek olmadığına dair bilgi ve belgeler bulunuyor. İddianameyi doğru bulmadığımızı ortaya koyduk" karşılığını verdi.


AK Parti Anayasa Mahkemesine ön savunmasını verdi


AK Parti Grup Başkanvekili Ergin, "Ön savunmanın içeriğinin açıklanıp açıklanmayacağı" sorusu üzerine, "Mahkeme isterse paylaşabilir. Biz klasörlerimizi Mahkemeye sunduk. Ancak yetkili kurullarımızda karar verirsek bunu sizinle paylaşırız, internet sitemize de koyabiliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber