16 yaşındaki öğrenci sıfınta kalbine yenik düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da 11. sınıf öğrencisi Emre Cebe (16), beden eğitimi dersinde futbol oynadıktan sonra sınıfında kalp krizi geçirdi. Genç öğrenci solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Gebizli Lisesi 11. sınıf Türkçe-Sosyal bölümü öğrencisi Emre Cebe (16), beden eğitimi dersinde arkadaşlarıyla futbol oynadıktan bir süre sonra sınıfta otururken baygınlık geçirdi.

Öğrenciye ilk müdahale okula çağrılan ambulanstaki ilkyardım ekipleri tarafından sınıfında yapılırken, kalbinin durduğu belirlenen öğrenci solunum cihazına bağlı olarak kısa sürede özel bir hastaneye kaldırıldı. Emre Cebe, doktorların yaklaşık bir saat süren çabasına karşın kurtarılamadı.

Lise öğrencisinin solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak yaşamınını yitirdiği belirlendi.

Hastanenin Acil Servis Sorumlusu Doktor Ömer Onur Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencinin ambulans ekibinin müdahalesi ve hastaneye getirilmesi sırasında yaşam bulgularının olmadığını, solunum verilerek ve kalp masajı uygulanarak yeniden canlandırma çabalarına da olumlu yanıt vermediğini söyledi.

Ailesinin verdiği bilgiye göre, öğrencide ve ailesinde genetik bir kalp sorunu olmadığını belirten Doktor Atay, Emre Cebe'nin ölümüne neden olan solunum ve kalp yetmezliğini neyin tetiklediğinin henüz kesin olarak tespit edilemediğini bildirdi.

Öğrencinin amcası Salli Cebe de ailelerinde kalp rahatsızlığı sorunu bulunmadığını ve olayın şaşkınlığını yaşadıklarını anlattı.

Gebizli Lisesi yetkilileri de, beden eğitimi dersinde kaleci olarak futbol oynayan Emre Cebe'nin bir süre sonra sakin şekilde sınıfına döndüğünü ve burada rahatsızlık geçirdiğini söyledi.

Yetkililer, öğrencinin futbol oyunu sırasında aşırı efor sarf etmediğini, kendilerine rahatsızlığı olduğu şikayetinde de bulunmadığı dile getirerek, ölümünün arkadaşlarıyla sınıfta otururken ani şekilde meydana geldiğini kaydettiler.

Öğrencinin annesi Ümmügülsüm ile inşaat işçiliği yapan babası Gürsel Cebe de çocuklarının ölüm haberi üzerine yakınlarınca güçlükle sakinleştirildi.

Emre Cebe'nin kaldırıldığı hastaneye gelen bazı sınıf arkadaşlarının da sinir krizi geçirdikleri görüldü.

-EN BÜYÜK HOBİSİ FUTBOLDU-

Gebizli Lisesi öğretmenleri, Emre Cebe'nin en büyük hobisinin futbol oynamak olduğunu, anı defterine de futbol sevgisini dile getiren ifadeler yazdığını bildirdiler.

Derslerinde de başarılı olan Cebe'nin sakin ve uyumlu bir öğrenci olduğunu anlatan öğretmenleri, Emre'nin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söylediler.

İnşaat işçisi baba ile ve işçi olarak çalışan annenin 3 çocuğundan biri olan Emre Cebe'nin cenazesinin askerde olan ağabeyinin gelmesinden sonra defnedileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber