Gözlük deyip geçmeyin!

Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Yazla birlikte güneş gözlüğü kullanımı artıyor. Piyasada marka ürünler kadar sahte güneş gözlükleri de müşterilerini bekliyor. Merve Optik Yönetim kurulu Başkanı Ali Demirel, yaptıkları işi gözleri koruyup kollama olarak nitelendiriyor.

Yaz ayları yaklaştıkça, herkes az da olsa kendine çekidüzen verme ihtiyacı hisseder. Kışın kalın giysilerin altında gizlenen kiloların yazla birlikte ortaya çıkmasından endişe edenler için tedbir alma dönemi şimdi. Eskiden sadece kadınları ilgilendiriyor diye düşünülen fazla kilolar artık erkeklerin de sorunu. Her ne kadar işin sağlık yönü birinci planda olsa da birçok kişi için meselenin estetik boyutu çok önemli. Yaz ayları ve estetik denince kilolar kadar önem verilen diğer bir konu ise güneş gözlükleri elbette. Kısa süre öncesine kadar lüks veya gereksiz görülen güneş gözlükleri, yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı hâline geldi bir süredir. Öyle ki yaklaşık 10 yıl önce, optik pazarında çoğunluğu numaralı çerçeveler oluştururken, şimdilerde bu istatistik güneş gözlükleri lehine değişmiş durumda.

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİN AĞIRLIĞI ARTIYOR

Türkiye'de güneş gözlüğü ve optik sektörü denince akla gelen ilk isimlerden biri Merve Optik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirel. Ülkemizde satılan uluslararası birçok gözlük markasının Türkiye distribütörü kendisi. Ayrıca dünyada en fazla tanınan 50 marka arasında yer alan Mustang, Hawk ve Osse gibi ünlü markaların dünya genelindeki dağıtımını da onun firması yapıyor. Çocuk gözlükleri üretiminde önde gelen markalardan Barbie'nin lisansörü olan Demirel, 1986'da kurulan aile şirketi Merve Optik'e 1992'de katılır. 1995'ten bu yana da şirketin yönetim kurulu başkanı.

Optik ve gözlük, 1990'lara kadar Türkiye'de fazla bilinen bir sektör değildi. Üretimi iyi bildiklerinden daha çok azınlıkların hâkim olduğu gözlük işinde yakın zamana kadar, yüzde 75 oranında numaralı çerçevelerin ağırlığı vardı. Ancak bu oran son yıllarda güneş gözlükleri lehine tersine döndü. Merve Optik üretimi İtalya'da yapıyor. İthalat kadar ihracatta da öne çıkan bir şirket. Ürünlerini 13 ülkeye ihraç ediyor. Cam, bu işin en önemli bölümü. Dünyadaki en kaliteli gözlük camı olarak bilinen Hoya'nın Türkiye distribütörlüğünü de Merve Optik yapıyor. Hoya aynı zamanda kamera ve fotoğraf makineleri için vizör üretiyor.

Ali Demirel, insanların duygularını gözleriyle ortaya koyduklarını belirterek, "Gözünün içi gülmek ve kuşkuyla bakmak gibi deyimlerimiz var Türkçede. Bu bile gözün ifade gücünü anlatmaya yetiyor. Bizim yaptığımız iş aslında bu kadar hassas bir organı koruyup kollamaktan ibarettir." diyor. Koruyup kollamanın iyi yapılabilmesi için de gözlük alırken çerçeve ve camın kalitesine çok dikkat etmek gerekiyor.

Aksiyon

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber