MHP'den Sağlık Bakanı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta hakkında sorumluluklarını yerine getirmedikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul ile Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Durmuş, sularla bulaşan bakteri ve virüs hastalıklarının, epidemi yapan ve ölümcül sonuçlar doğuran ciddi hastalıklar olduğunu belirtti. Aksaray'da yaşanan ishal vakalarının kanalizasyon şebekesinin tamamlanmamasından ve yağmur sularının su şebekesine karışmasından kaynaklandığını ifade eden Durmuş, hastalığın bulaşmasının insandan insana veya tokalaşma ile meydana gelmeyeceğini vurguladı.

Artan yağışların bu hastalığın yayılmasında etkili olabileceğini bildiren Osman Durmuş, emin olunmayan damacana sularında dahi klor tableti kullanılması gerektiğine dikkati çekti. Kanalizasyon şebekesi ile su şebekesi arasındaki ilişkinin kesilmesi gerektiğini belirten MHP'li Durmuş, bunun gerçekleştirilmemesi halinde ise klorun faydalı olamayacağına işaret etti.

Sağlık Bakanı ile Aksaray'ın AK Parti'li Belediye başkanının birbirlerini suçladığını ancak hastalığın da devam ettiğini anlatan Durmuş, suç duyurusunun hukuki sonucunu beklediklerini söyledi.

Osman Durmuş, Aksaray başta olmak üzere, tüm asbestli boruların biran önce değiştirilmesi gerektiğini belirterek, aksi halde kanser riskinin artarak devam edeceğini öne sürdü.

MHP'li Durmuş, ?Aksaray'daki ishal vakasının Ankara'yı etkileyip etkilemeyeceğine? yönelik soruya Aksaray'daki suyun Ankara'yı tehdit etmediğini, Ankara'nın kendisi ile sorununun olduğunu savundu.

?BİNLERCE İNSANI ZEHİRLEDİLER?

MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul da barajlardan alınan suyun barajın en altından alındığını ve oldukça kirli olduğunu belirterek, barajlardan alınan su miktarının derhal durdurulmasını istedi.

Şehre diğer hatlardan gelen suyun 3, 3.5 aydan bu yana kesildiğini ileri süren Ertuğrul, ?Bu şebekelerden su alınmadığı için borularda mikrop meydana geldi. Enerji masrafından kaçındılar. Bir hafta önce gerekli bakım yapılmadan o borularla şehre su taşıdılar ve binlerce insanı zehirlediler? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber