Sahte polisler suçüstü yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da kendisini polis olarak tanıtarak haraç alan biri eski polis 4 kişi suçüstü yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, başkomiser ve polis olduklarını belirten bazı kişilerin tehditle haraç aldıkları yönündeki ihbarı değerlendirdi.

Takip ettiği şüphelileri yakalamak için Küçükçekmece'de operasyon yapan polis, başkomiser kıyafeti giyen, üzerinde sahte başkomiser kimliği bulunan ve şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Olcay Hasan S. ile polis kıyafetleri giyen suç ortakları Serhat İ., Utku G. ve Sinan B.'yi, durdurdukları yabancı uyruklu bir TIR sürücüsünden haraç almak isterken yakaladı.

Bu kişilerden, 1 kuru sıkı tabanca, 2 adet sahte emniyet mensubu kimliği ile çok sayıda evrak ve doküman ele geçirildi.

Olcay Hasan S.'nin, 8 yıl önce Bodrum Emniyet Müdürlüğünde komiser olarak görev yaparken karıştığı ''insan kaçakçılığı'' suçu yüzünden, Serhat İ.'nin de 5 yıl önce başka bir nedenden dolayı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden atıldığı bildirildi.

Şüphelilerin kendilerini narkotik büroda veya asayişte görevli polis olarak tanıtıp yabancı uyruklu TIR sürücüleri ile aranan kişileri tehdit ederek haraç aldıkları öğrenildi.

Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli Şişli Adliyesi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber