Tapu'da, domuz bağlı dehşet çetesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 06:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gökhan Karakaş

Beykoz'da gayrimüslimler başta olmak üzere yaşlı ve kimsesizleri belirleyip tehditle evlerinin tapularını alan 35 kişi gözaltında. Çetenin domuz bağı yöntemiyle 3 kişiyi öldürdüğü belirlendi

Gayrimüslim vatandaşlar başta olmak üzere yaşlı ve kimsesiz kişileri belirleyerek, tehditle gayrimenkul tapularının devrini üzerlerine aldıkları öne sürülen 35 kişi gözaltına alındı.

Üsküdar'dan geçen yıl Beykoz'a atanan tapu memuru Gülten Doğan Temur.

Aralarında Beykoz Tapu Kadastro Müdürü Gülten Doğan Temur ile bir doktorun da bulunduğu şebekenin öldürdüğü öne sürülen 3 kişiden 2'sinin cesedi bir villada, biri ise ormanlık alanda bulundu. Polis, 3 ay önce ortadan kaybolan bir gayrimüslim vatandaşın bulunması için araştırma başlattı. Polis, bu kişilerin Anadolu yakasında üzerine tapulu olan gayrimenkullerin başka kişiler üzerine geçirildiğini belirleyince soruşturmayı genişletti.


Şişli ve Ümraniye Tapu Müdürleri gözaltında


Normal ölüm raporu

İddiaya göre, Beykoz Tapu Kadastro Müdürü Temur'un, gayrimüslim bir vatandaşın evlatlarına kalan mallarına el koymak isteyen şebeke üyeleri ile ilişkişi olduğu ve bu kişilerle telefonla görüştüğü belirlendi. Mal sahibi bir kadının da cinayete kurban gittiği belirlendi. Dün öğle saatlerinde operasyon başlatan polis, Temur'u makamında ?Hakkınızda tutuklama kararı var? diyerek gözaltına aldı. Operasyon kapsamında çeteyle çalıştıkları öne sürülen bir doktor ile tapu memurlarının da aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Doktorların, öldürülen kadın için, ?normal ölüm? raporu düzenledikleri iddia edildi. Yapılan araştırma sonucu ?domuz bağı' denilen yöntemle öldürüldükleri belirlenen 2 kişinin cesedi bir villanın bahçesinde, biri de ormanlık alanda bulundu. İddiaya göre, şebeke üyeleri, yaşlı ve gayrimüslim vatandaşların yanına kendi adamlarını yardımcı kişiler olarak verdikten sonra mal varlıklarına el koydular. 2007 yılında Beykoz'a atanan ve 7 yıl Üsküdar Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan işletme bölümü mezunu Gülten Doğan Temur'un bir çocuk annesi olduğu öğrenildi.

Polis araştırıyor

Polis, çetenin Beyoğlu'nda yaşayan ve bu yılın başlarında ortadan kaybolan Fikriye Geçgil ve kardeşi doktor Şemsiddin Geçgil (82) ile ilgilerinin olup olmadığını araştırıyor. İki kardeşin mal varlıklarına el konulmak üzere bir çete tarafından kaçırıldığı öne sürülünce, polis bu yönde çalışma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber