Başbakan: SSK hastanelerinin devri projesi bir devrimdir.

Haber Giriş : 24 Ekim 2004 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı hale getirilmesiyle devrim niteliğinde bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca özürlülere yönelik düzenlenen iftar yemeğine katılan Erdoğan, ramazanda dayanışma ruhunun arttığını dile getirerek, "11 ay içinde şu ya da bu nedenle işadamları sofralar kuruyor. Ramazanlarda bu sofraları fakir fukaraya sarf edelim. Böylece Ramazan ayı Türkiye'de dayanışmanın müjde ayı olsun" dedi.

Seçim meydanlarında çayla simit örneğini verdiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Asgari ücret çayla simidi almıyordu. 5 kişilik bir aile için şimdi çayla simit 270 milyon lira tutuyor. Asgari ücret 318 milyon. 48 milyon cepte kalıyor. Her geçen gün daha iyiye gideceğiz. Hortumlar kesiliyor. Yolsuzluklar, bizim bilgimiz dahilinde olması mümkün değil. Tamamen bitti gibi bir iddianın içine giremem. Niye? On yılların mirası bu. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı hale getirilmesi projesini ileri sürüyoruz. Birileri feryada başladı. Niye feryat ediyorlar? Çünkü çomağı sokuyoruz ya, rahatsızlık başladı"

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün il özel idarelerine bağlanmasıyla hizmetlerin yerinden görüleceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'de suyu olmayan binlerce köyün bulunduğunu söyledi.

Suyu ve yolu olmayan köyün kalmayacağını dile getiren Erdoğan, "Bu işi 1-2 yıl içinde, bilemediniz 3 yıl içinde bitirmek zorundayız" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber