Erdoğan, yerin altında 3 bin işçi alınacağı müjdesini verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan yerin 564 metre altında kömür çıkardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta maden ocağına indi. Yerin 564 metre alına asansörle inen Erdoğan kömür işçileriyle sohbet etti. Kafasında baret ve beyaz giysisiyle işçilere hitap eden Başbakan Erdoğan Ergenekon soruşturmasına girmezken üstü örtülü mesaj verdi.

Erdoğan asıl vatanseverin madenciler olduğunu söylerken, "Bu vatanı vatan kılan sizin alın terinizdir. Bir damla alın teri dökmeden emekçi nutukları atanları çok gördük. Topluma tepeden bakıp emekçi geçinen çok gördük, başkentin ses geçirmez duvarlar arasında sözde halkçılık yapan çok bürokrat, siyasetçi gördük. Oysa bu ülkeyi vatan kılan üretenlerdir, bu memleketi güzelleştirenler alın teri dökenlerdir."dedi.

Erdoğan TBMM Grup Toplantısının ardından helikopterle Zonguldak'a geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Kozlu Maden Ocağında incelemelerde bulunan Erdoğan madenci elbisesi ve ayağına çizme giyip başına da fenerli madenci bareti taktı. Kendisine eşlik eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve oğlu Bilal Erdoğan'la birlikte yerin 564 metre altına inen Erdoğan maden ocağında bir buçuk saat kaldı. Erdoğan'a doktoru, korumaları ve maden ocağı sağlık ekibi de refakat etti. Erdoğan maden ocağında kömeç ve yoğurt yedi, darbeli kırıcıyla kömür çıkardı.

Ocaktaki incelemenin ardından Kozlu TTK İşletmesi'nde toplanan maden işçilerine hitap eden Başbakan Erdoğan, "Zonguldak'tan sizlerle kader ortaklığımın altını çizmeye geldim. Yüzlerce metre yerin altındaki umutlara özlemlere rüyalara ortak olmaya geldim."diyerek konuşmasına başladı. Kömürün nasıl çıkarıldığını bizzat yaşama fırsatı bulduğunu belirten Erdoğan, "Bunun için Ferhat gibi dağları delerek kazıya kazıya umudu güneş gibi ortaya çıkaran, sevdası için her türlü fedakarlığı ortaya çıkaran sizin zengin gönüllerinizle aynı iklimi soluma fırsatı buldum. Sizden ilham almaya, aydınlattığınız ocaklardan bir parça da olsa ışık almaya geldim."diye konuştu.

Kendisinin de insanların mutluğu ve geleceği için alın teri dökmeye çalışan bir işçi olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Sizler helal kazancın, el emeğinin göz nurunun ne anlama geldiğini herkesten iyi bilirsiniz. Sizi anlamak sizin derdinizle hemhal olmak, sizin gözünüzdeki ışığı yakalamak bana göre vatanını sevmekle aynı anlama geliyor. Bu vatanı vatan kılan sizin alın terinizdir. Bir damla alın teri dökmeden emekçi nutukları atanları çok gördük, Topluma tepeden bakıp emekçi geçinen çok gördük, başkentin ses geçirmez duvarlar arasında sözde halkçılık yapan çok bürokrat, siyasetçi gördük. Oysa bu ülkeyi vatan kılan üretenlerdir, bu memleketi güzelleştirenler alın teri dökenlerdir. Vatanımızdaki eşsiz güzelliklerde sizin payınız var. Siz güzelleştirdiniz bu ülkeyi baştan başa, atalarınızdan size miras kalan geleceğe sahip çıktınız. Maden ocağında 'babanız ne iş yapardı?' diye soruyorum. bazıları babasını ocakta şehit verdiğini söylüyor. Siz bu vatanın bütün evlerini şenlendirdiniz. Bütün evleri siz ışıltınız. Bu ocaklarda sizin emeğiniz, alın teriniz var. Size ve sizin gibi ülkesi için katma değer üreten bütün işçilerimize minnettarlığımı ifade etmek itiyordum. Bu ülkeyi yönetenler bu ülkenin insanlarının ne yaşadığını, nasıl zorluklar çektiğini, ülke ekonomisine nasıl katkılar yaparken fedakarlıklar yaptığını iyi bilmeli."

3 BİN İŞÇİ ALINACAK SÖZÜ VERDİ

Başbakan Erdoğan konuşmasında Zonguldaklıların umutla bekledikleri bir müjdeyi de verdi. Erdoğan önümüzdeki günlerde bin 500 artı bin 500 işçi alımı yapılacağını açıkladı. Erdoğan'ın müjdesini coşkuyla karşılayan vatandaşlar, "Madenci Başbakan" sloganları attı. İşçi alımının oluşturacağı heyecanın üretime dönüşmesi temennisinde bulunan Erdoğan, "Bu alımlar çok daha farklı sofraların kurulmasına ailelerdeki birçok imkansızlıkların giderilmesine vesile olacaktır. Sizlerin büyük teveccühüyle iktidar sorumluluğuyla işlemeyeni işletmenin sorunları sona erdirmenin mücadelesini veriyoruz."ifadesini kullandı. Erdoğan maden ocaklarında daha modern risk payı daha düşük bu çalışmaları sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber