4 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

-AKP'nin genişletilmiş il başkanları toplantısı parti genel merkezinde gerçekleştiriliyor.

-Toplantının açılış konuşmasını AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. (Saat: 11.00)

-ERGENEKON OPERASYONU

-Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınanların gözaltı süreleri sona eriyor. Gözaltına alınan isimlerin yeni süre uzatımı olmaması halinde bugün mahkemeye çıkartılmaları bekleniyor.

-Ergenekon operasyonun tartışmaları ve yankıları sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol Ergenekon soruşturması ve gözaltılarla ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat :11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL KAZAKİSTAN'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in resmi davetlisi olarak, Astana'nın başkent ilan edilmesinin 10. yıldönümü törenlerine onur konuğu olarak katılmak üzere Kazakistan'a gidiyor. (Saat: 14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ÜSTÜN ZEKALI ÇOÇUKLARLA BULUŞUYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenecek olan Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Liderlik Eğitim Programı'na katılıyor. (Saat: 13.30)

-ASO'DA İMZA TÖRENİ

-Ankara Sanayi Odası (ASO), Mısır Mühendislik Sanayileri Odası ile ?İyi Niyet ve Ekonomik İşbirliğini Güçlendirme Protokolü? imzalıyor. (Saat: 15.30)

-ANKARA BAROSU'NDA SİVAS KATLİAMI TOPLANTISI

-Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi, ?2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas katliamının 15. yılında Çağdaşlık-Bağnazlık Açısından Sivas Katliamının Anlamı? konulu toplantı düzenleniyor. Toplantıya konuşmacı olarak felsefeci, eğitimci yazar Vecihi Timuroğlu katılıyor. (Saat: 17.00)

-BİRLEŞİK KAMU-İŞ'İN ENFLASYON ZAMMI PROTESTOSU

-Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikası Konfederasyonu, Haziran ayı enflasyon rakamlarını ve memur maaşlarına ilave edilecek enflasyon zammını protesto ediyor. (Saat: 11.30)

-DİBS'TE YABANCI SATTI YERLİ ALDI

-Yabancı yatırımcıların Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) portföyü son bir yılda yüzde 22 oranında 9.4 milyar YTL küçülürken, yurt içi gerçek ve tüzel kişiler ile yatırım fonlarının DİBS portföyü 12.3 milyar YTL artış gösterdi.

-PARA ARZINDA 960.6 MİLYON YTL'LİK AZALMA

-En geniş tanımlı para arzı M3, 13-20 Haziran haftasında 960.6 milyon YTL azalarak 403 milyar 499 milyon YTL'ye düştü. Para arzında yılbaşından bu yana artış 33.4 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-BİR AYDA 500 BİN ÇOCUK OKULLU OLDU

-İlköğretim okullarında kayıtlar 1 Haziran 2008'de başlarken, elektronik ortamda e-kayıt ile okullara kaydını yaptıran sayısı bir ayda 508 bin 775'e ulaştı. 2008-2009 eğitim-öğretim yılı için ilköğretime toplam 1 milyon 200 bin kişinin kayıt yaptırması bekleniyor.

-ÇIRAKLIK 1 YILA DÜŞÜRÜLECEK

-Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, çıraklık eğitiminin asgari sınırının 2 yıldan 1 yıla düşürülmesi konusunu masaya yatıracak. Bakanlık, bu çalışma ile ara eleman sıkıntısının azaltılmasını planlıyor.

-İSTANBUL CAZ FESTİVALİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR

??15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali?, European Jazz Club konserleriyle tüm hızıyla devam ediyor. Festival boyunca Nardis'te saat 22.30'da başlayacak konserlerde Türkiye'nin caz ustaları Avrupalı meslektaşları ile buluşacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber