Rüşvetle suçlanan okul müdürü açığa alındı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 08:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Takvim'in kantin yolsuzluğuna karışan müdürle ilgili yaptığı haber ses getirdi. Özer, 'Görüntüleri izledim soruşturma sürüyor' dedi.

Okulunda bulunan kantinin sahibinden rüşvet istediği iddia edilen Kadıköy Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu Müdürü C.Y. açığa alındı. TAKVİM'in gündeme getirdiği skandalda Müdür C. Y.'nin kantinciden sürekli rüşvet istediği kantincinin de bunu gizli kamera ile kaydettiği aktarılmıştı. Haberin yayınlanmasından sonra harekete geçen İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, okul müdürünün açığa alındığını söyledi. Ata Özer, Kadıköy Kaymakamlığı'na yazı yazdıklarını gerekli adli soruşturmanın da başlayacağını belirtti.

25 BİN YTL İSTEDİ

İddiaya göre, geçen yıl Ekim ayında vekil müdür olarak okula atanan C. Y., 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan okul kantini sahibi H.Ş.'den sözleşmesini iptal etmekle tehdit ederek rüşvet istedi. C.Y., sözleşmeyi iptal etmemesi karşılığı kantin sahibinden 25 bin YTL para talep etti. H.Ş. de bu isteği kabul etti. Ancak H.Ş. teslimatı yaparken, paranın bulunduğu çantaya yerleştirdiği gizli kamera ile rüşvet anını saniye saniye görüntüledi.

PAZARLIK DA YAPMIŞ

C.Y.'nin rahat tavırlarının ve konuşmalarının yer aldığı görüntülerde, her türlü yetkinin kendisinde bulunduğunu söylemesi de yer alıyor. Müdür vekili ile kantin sahibinin, pazarlık sonucu 17 bin 500 YTL'de anlaştığı ve paranın ilk taksitinin verildiği görülüyor.

FARUK ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber