Bakanlar Kurulu iki kanun tasarısını ele aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 00:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

MUHTAÇ VE ÖZÜRLÜLERLE İLGİLİ KANUN TASARISI-

Çiçek, 65 yaşını doldurmuş muhtaç ve güçsüzler ile 18 yaşından küçük bakıma muhtaç özürlüsü bulunan özürlü yakınları ve 18 yaşından büyük özürlü vatandaşlara, yaş ve özür gruplarına göre belli sürelerde aylık bağlandığını hatırlattı.

''Ancak bu aylık bağlama işlemi maalesef çok sayıda bürokratik işlemi beraberinde getiriyor'' diyen Çiçek, aylık bağlamanın ortalama 1 yılı bulduğunu söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan bu konudaki kanun tasarısının, sistemi basitleştiren ve bu tür vatandaşların devletten en kısa sürede aylık almasını sağlayacak bir düzenleme getirdiğini söyledi.

Bu tasarıyı kabul ederek, TBMM'ye gönderdiklerini bildiren Çiçek, tasarıyla Türkiye İş Kurumu'nun yapılanmasının da yeni baştan düzenlendiğini ifade etti.

-AFET SİGORTALARI KANUN TASARISI-

Cemil Çiçek, toplantıda, ''Afet Sigortaları Kanun Tasarısı''nı da ele aldıklarını, ancak henüz neticelendiremediklerini belirtti.

Heyelan, su baskını, çığ düşmesi gibi afetlerde devletin büyük bir yük altına girdiğini ifade eden Çiçek, ''O nedenle Türkiye'de sigortacılığı teşvik bakımından geçmişte çıkarılmış zorunlu deprem sigortasıyla ilgili bir kanun kuvvetinde kararname vardı. 8 senelik bir uygulamanın sonucunda ortaya çıkan güçlükleri gidermek ve günün şartlarına uygun bu sigorta sistemini yeni baştan gözden geçirmek üzere bir çalışma yapıldı, ama üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor'' dedi.

Çiçek, 35 ilde büyük bir kuraklık yaşandığını hatırlatarak, 35 il ve 210 ilçede kuraklık sebebiyle ürünlerinin yüzde 30 veya üzerinde zarar gören çiftçilerle ilgili kamuoyunda ''kuraklık kararnamesi'' bilinen kararnamenin de hazırlandığını söyledi.

Cemil Çiçek, konuyla ilgili, yarınki Grup toplantısında, Başbakan Erdoğan veya Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in kapsamlı açıklama yapacağını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber