ODTU profesörü canavar kurbanı

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ehliyetsiz trafik canavarı, Prof. Dr. Ordal Demokan'a çarpıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Demokan, kurtarılamadı. Ailesi, 17 yaşındaki sürücü aleyhine dava açmaya hazırlanıyor

ODTÜ'nün (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) sevilen hocalarından ve Türkiye'nin yetiştirdiği ender fizikçilerden Prof. Dr. Ordal Demokan, 29 Ekim Cuma akşamı, Ümitköy'de karşıdan karşıya geçerken ehliyetsiz bir sürücünün kullandığı aracın altında kalarak, yaşamını yitirdi. Nükleer fizik alanında Türkiye'nin yetiştirdiği büyük fizikçilerden ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ordal Demokan, eşi Nur Demokan ve kızı Alev Demokan ile birlikte gittiği restorandan çıktıktan sonra yolun karşısına geçerken 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü E.B.Ş.'nin kullandığı aracın altında kaldı. Sürücü, kazadan sonra kaçarken vücudunda çok

sayıda kırık bulunan ve kafatası çatlayan Demokan, eşi ve kızı tarafından Atatürk Hastanesi'ne kaldırıldı. Demokan, tüm

çabalara karşın kurtarılamazken daha sonra teslim olan E.B.Ş., 18 yaşından küçük olduğu için ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Demokan Ailesi, ehliyetsiz araba kullanarak, ölüme neden olan E.B.Ş aleyhinde dava açmaya hazırlanıyor.

Prof. Dr. Ordal Demokan, Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.

PROF. DR. ORDAL DEMOKAN KİMDİR?

Türkiye'nin yetiştirdiği nükleer/plazma fizikçilerinin başında gelen Prof. Dr. Ordal Demokan, 1946'da İstanbul'da doğdu. 1962'de TED Ankara Koleji'nden mezun olan Demokan, 1966'da ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde lisans, 1967'de yüksek lisans, 1970'te Iowa Universitesi'nde doktora yaptı.

1988'de profesör olan Demokan, 1989'da ODTÜ Fizik Bölümü Genel Fizik Anabilim Dalı'na atandı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nda Plazma ve Laser Grubu Başkanlığı; TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Yürütme Komitesi üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Dr. Ordal Demokan, evli ve 2 çocuk babasıydı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber