Okul bahçelerinin kiraya verilmesiyle birçok avantaj sağlanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul bahçelerinin yaz tatili boyunca kiraya verilmesi uygulaması okulların yüzünü güldürdü. Okul aile birlikleri tarafından genelde ihale usulüyle otopark olarak kiraya verilen okul bahçeleri, ciddi maddi kaynak sağlamanın yanı sıra yaz tatili boyunca güvenlik zafiyetini de ortadan kaldırıyor. Uygulama ayrıca şehirdeki park sorununa da çözüm oluyor.

Yaklaşık son 5 senedir yaygın olarak uygulanan kiralama yöntemi okul aile birliklerinin gelir kapısı oldu. Şehir merkezindeki yaklaşık 11 okul bahçesi otopark olarak, 1 okul bahçesi de go-kart pisti olarak kiralandı. Okul aile birlikleri kiralamadan elde ettikleri gelirleri okulun yeni dönem ihtiyaçlarında kullanıyor. Atatürk İlköğretim Okulu bahçesini oto park olarak işleten Cüneyt Yenigün, işlerin oldukça iyi olduğunu belirtti. Okul bahçesine park eden araçlardan günlük 3 YTL aldıklarını ifade eden Yenigün, "Uygulama çok güzel. Hem biz hem de okul kazanıyor. Ayrıca burası 24 saat açık olduğu için okulun güvenliğini de sağlıyoruz. İşimizden çok memnunuz. Yaz aylarında artan şehirdeki park sorunu bu şekilde giderilmiş oluyor. Diğer otoparklar saati 2 YTL olan park ücreti aldığından sürücüler okul bahçelerindeki parka ilgi gösteriyor" dedi.

Okul bahçesini go-kart pisti olarak kiraya veren Dr.Nuri Bayar İlköğretim Okulu Okul aile Birliği Başkanı Nursev Aydemir, uygulamanın okul için çok ciddi bir gelir kaynağı olduğunu belirtti. Yaz ayında kiralamadan 9 bin YTL gelir elde ettiklerini dile getiren Aydemir şunları kaydetti: "Bakanlığın onayı ile Milli Eğitim Müdürlüğü okul aile birliklerine okul bahçelerini kiralama onayı verdi. Bu okulları rahatlattı. Yeni dönem için gerekli tadilat gibi işyerinin bir kısmı buradan elde edilen gelirle yapılıyor. Okullar için ciddi bir gelir kaynağı oldu. Ayrıca elde ettiğimiz gelirin yüzde 30'luk kısmını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne veriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber