Sakarya ve Başkent Elektrik'in satışına onay

Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 12:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Rekabet Kurulu, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş ile Başkent Elektrik A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin satışının hakim durum yaratmadığını kararlaştırarak söz konus devirlere onay verdi.

Rekabet Kurulu, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle Akcez Ortak Girişim Grubu veya H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.-Österreichische Elektrizitatswirtschafts Aktiengesellschaft-Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Ortak Girişim Grubuna devri işleminin, hakim durum yaratmasının veya mevcut hakim durumu güçlendirmesinin ve böylece ilgili pazarlarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığına, bu nedenle devre izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.

Ayrıca, Rekabet Kurulu Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.-Österreichische Elektrizitatswirtschafts Aktiengesellschaft-Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Ortak Girişim Grubuna veya Akcez Ortak Girişim Grubuna ya da Hema Endüstri A.Ş.'ye devrini de aynı gerekçelerle onayladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber