Terör örgütü arşivleri ele geçirilmezse terör bitirilemez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'nın ele başısı Abdullah Öcalan'ın yakalandıktan sonra kimde ve nerede olduğunu açıkladığı örgüt arşivlerinde teröristlerin açık kimliklerinin ve hangi teröristin hangi Mehmetçiğin katili olduğunun yazılı olduğu iddia ediliyor.

Hangi eylemi kimlerin gerçekleştirdiği, kendilerine destek veren bürokrat, işadamı, sanatçı ve kamu görevlilerinin isim ve adresleri, yurt dışı anlaşmaları, siyasal ve ekonomik bağlantıları ile para alıp para aktardığı şirketlerin isimlerinin de yer aldığı örgüt arşivlerinin ele geçirilmemesi halinde terörün bitirilemeyeceğine dikkat çekiliyor. PKK'nın siyasi ve toplumsal birçok neticesinin bir ürünü olduğu, bu sorunların kökünden çözülmesi gerektiği vurgulanıyor.

Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'nun 5. kez basılması ve 17 Mehmetçiğin şehit olmasıyla başlatan tartışmaları ve yaşanan gelişmeleri katıldığı bir televizyon programında değerlendiren Emekli Albay Erdal Sarızeybek, askerlerin çatışmalarda şehit olmanın yanında faili meçhul birer cinayete kurban gittiklerini iddia etti. Emekli Albay, teröristlerin çatışmalarda ve eylemlerde hangi Mehmetçiği şehit ettiğini bildiğini ve bunu da örgütün arşivlediğini ileri sürdü. Türkiye'nin PKK'ya karşı tam anlamıyla mücadele vermediğini söyleyen Sarızeybek, örgütün destekçileri, kasası, arşivleri, para alıp para aktardığı şirketler ile siyasal ve ekonomik bağlantılarının ortaya çıkarılmaması ve bunların ele geçirilmemesi halinde şehidin kanının yerde kalacağını ifade etti.

Örgüte katılmak için dağa çıkanların önce üzerlerinde geçmişine dair ne varsa alındığını ve kod isimler verildiğini anlatan Erdal Sarızeybek, açık kimliklerinin ise kayıt altına alınıp saklandığını kaydetti. Örgütün eline silah verip eylem yaptırdığı teröristlerin açık kimliklerine sadece arşivler aracılığı ile ulaşılabileceğini dile getiren Sarızeybek, "Terörist, dağa çıkmadan önce insan, çıktıktan sonra merhameti olmayan bir robota dönüşüyor. Örgüt tarafından kimlikleri alınıp kendisine kod adı veriliyor. Eylem planları ve kimin nerede olacağı belirlendikten sonra hedefine çok iyi kamufle olup sürünerek yaklaşıyor. Çatışma sırasında da terörist, hangi Mehmetçik'i şehit ettiğini biliyor. Bunlar daha sonra raporlanıp arşivlerine koyuluyor. Etkisiz hale getirilen teröristin açık kimlikleri üzerlerinden çıkmadığı için kim oldukları bilinmiyor. O nedenle askerlerimiz, bir bakıma faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş oluyor. İlgili organlar faili meçhul cinayetleri aydınlatmalıdır." diyor.

Yakalanıp hakim karşısına çıkarılan teröristlerin kaç kişiyi öldürdükleri tespit edilemediği için hak ettikleri cezanın verilemediğine dikkat çeken emekli Albay Sarızeybek, bu bilgilerin Suriye'deki örgüt arşivinde olduğunu söylüyor. Örgütün kasasının da İsviçre'de Kürt ve Dayanışma Vakfı hesabında olduğunu hatırlatan Sarızeybek, bunların ele geçirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguluyor. PKK ile mücadelenin dağdaki teröristlerle sınırlı olmadığının altını çizen emekli komutan, "Bu arşivleri ve kasayı ele geçirmemiz lazım. Hükümet siyasi gücünü kullanıp arşivleri kim saklıyorsa kulağından tutup getirmeli. Yurt içi ve yurt dışı bağlantıları çökertilmeli. Lideri İmralı'da elimizde. Sözde lider kadrosunun 116'sı AB ülkelerinde 166'sı Irak'ta. Siyasi kanatları, milisleri, Irak'taki kamp yerleri belli. Bunların tümü ortadan kaldırılmadığı sürece dağdaki teröriste destek devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Söz Ermeni soykırımı gibi Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da gelecek yıllarda sözde Kürdistan sorunu ortaya çıkacağını iddia eden Sarızeybek, "Irak'ta Kürdistan Devleti, ABD tarafından kuruldu. Sadece ilanı kaldı. Başında da Barzani var. AB Öcalan'ı destekliyor. ABD Barzani'yi. ABD, PKK'ya ya Türkiye'ye teslim ol ya da Barzani'ye git diyor. Örgüt ikiye bölünmüş durumda. Şu an verdiğimiz şehitler, bu örgüt içindeki çatışmanın bir sonucu. Devlet olarak, bugünden hazırlıklara başlamalıyız. Ölen şehitler ve öldürülen teröristler belirlenip raporlanmalı, dosyalanmalı. Yarın sözde Kürt meselesi çıktığı zaman da bu raporlar Barzani'nin önüne konulmalı. Ama şu an böyle bir hazırlık yok." şeklinde konuştu.

AB Uyum Yasaları çerçevesinde çıkarılan Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMUK)'un terörle mücadeleyle ters düştüğüne de değinen Erdal Sarızeybek, bu kanunun kaldırılması gerektiğini bildirdi. 30 yılda 32 bin şehit verilip 1 milyon kişinin de göç ettiğini kaydeden Sarızeybek, "Dağa çıkanların 28 bini TC vatandaşı. Bölgedeki feodal yapı, aşiret reisi, şıh, şeyh, nüfus artışı, işsizlik, yoksulluk ve cehalet sorunu çözülmezse dağa çıkış önlenemez. İnsanlar, çocuklar hediye değil güvenlik istiyor.1992'de Aktütün-Konur vadisine bölük yapılacaktı. İnşaat başladı ama müteahhit PKK'yı bahane edip parayı alıp kaçtı. Bunun bulunup o inşaatın yaptırılması lazım." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber