İstanbul Aydın Üniversitesinde uzaktan eğitim imkanı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Ekim 2008 11:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Aydın Üniversitesi öğrencilerine internet üzerinden üniversite bitirme fırsatı sunuyor. 'Uzaktan Eğitim' sistemi ile alınan diplomalar da gerçekleri ile aynı olanaklara sahip

ORHAN TURAN / İSTANBUL

Yeni yüzyılda değişen eğitim teknolojisi, öğrencinin ayağına kadar gidiyor. Üniversitelerde başlayan 'Uzaktan eğitim' imkanı ile siz de yerinizden kalkmadan internet üzerinden üniversite bitirebilirsiniz. Ön lisans ve Yüksek lisans eğitimine olanak tanıyan uzaktan eğitim sistemi ile alınan diplomalar gerçekleri ile aynı imkanlara sahip. Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, üniversitelerinde bu yıl Hukuk Fakültesi ve Eğitim Fakültesinin öğrenci almaya başladığını söyleyerek, uzaktan eğitimde ise yeni bölümlerle eğitimde yeni bir yaklaşım sergilediklerini söyledi.

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM

4 bini aşkın özel ve kamu kuruluşu ile çözüm ortağı işbirliği içerisinde çalışan Aydın Üniversitesi, Uzaktan Eğitim alanında da yeni bir sayfa açtı. İstanbul Aydın Üniversitesi bu yıl uygulamaya koyduğu Uzaktan Eğitim Programıyla üniversite eğitimini herkes için olanaklı hale getiriyor. Bilgisayar Teknolojileri ve Programları ve Turizm ve Otel işletmeciliği dallarında verilecek olan uzaktan eğitim programı öğrencilere; İnternet üzerinden 7 gün, 24 saat erişim, e-maille öğretim görevlilerine soru sorma ve yanıt alma, öğretim kadrosuna görüntülü olarak bağlanıp sorularını yöneltebilme imkanları sağlayacak. Örgün eğitim gören öğrencilerle aynı diploma ve haklara sahip olacak olan uzaktan eğitim öğrencileri ders sonlarında "ders sınama sınavı"na katılacaklar. Programa katılacak olan öğrenciler askerlik muafiyeti konusunda da örgün eğitimle aynı şanslara sahip olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber