Aile mahkemelerine bekar personel atanması Meclis gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 10:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede aile mahkemelerindeki atamaları sordu.

09.01.2003 tarihinde kabul edilen 4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanunun 5. maddesine göre; her Aile Mahkemesine, yargılamaya yardımcı olmak ve Mahkemece verilen görevleri yapmak üzere, Adalet Bakanlığınca, tercihen; evli ve çocuk sahibi, 30 yaşını doldurmuş ve aile sorunları alanında lisansüstü eğitim yapmış olanlar arasından birer psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı atanmaktadır.

Bu görevlilerin bulunmaması, iş durumlarının müsait olmaması?.. ya da başka bir uzmanlık dalına ihtiyaç duyulması hallerinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar veya serbest meslek icra edenlerden yararlanılabileceği aynı maddede düzenlenmiştir. Yasaya göre ihdas edilen bu 3 meslek grubuna ait kadro sayısı 471'dir.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart verdiği soru önergesinde, ülkemizde bu vasıflara sahip binlerce psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacının var iken yukarıda sözü edilen vasıfları taşımayanlardan atama yapıldığını belirterek şu sorulara cevap verilmesini istemiştir:

4787 sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanunun 5. maddesi kapsamında ataması yapılan psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı sayısı nedir?

Bu kişilerden lisans üstü eğitim yapan kaç kişidir? Atanma tarihinde bekar olan var mıdır? 30 yaşın altında olan var mıdır? Çocuksuz olan var mıdır?

Yasanın aradığı şartları taşıyan binlerce kişinin bulunduğu bilinmesine rağmen, yukarıda sözü edildiği şekilde şartları taşımayanlar arasından atanma işlemlerinin yapılması; vasıfsız kadrolaşma ve yetkinin kötüye kullanılması anlamına gelmez mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber