DSİ, 3 yerdeki içme suyu sorununu daha çözüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2008 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de su kaynaklarının getirilmesinden sorumlu ana yatırımcı kuruluş olarak faaliyetini sürdüren DSİ Genel Müdürlüğünün yatırım programına aldığı 3 önemli içme suyu projesi daha ihale aşamasına getirildi.

DSİ Genel Müdürlüğünün belirlediği programa göre Denizli, Iğdır ile özellikle turizm sezonunda aşırı nüfus artışı ile su sorunu yaşayan Bodrum yarımadasının içme suyu ihtiyacını karşılayacak projeler ile ilgili ihale takvimi belirlendi.

BODRUMA SU MÜJDESİ

DSİ Genel Müdürlüğünün yatırım programında yer alan Bodrum yarımadası içme suyu isale hattı projesi revizyonu işi 5 Kasım 2008 tarihinde ihale edilecek. Programa göre, Bodrum yarımadası içme suyu projesi ile ilgili çalışmalar ilgili firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından 225 iş gününde tamamlanacak.

DENİZLİ İÇME SUYU PROJESİ

Bu arada DSİ 21.Bölge Müdürlüğü kapsamına giren Denizli içme suyu temini projesi de DSİ Genel Müdürlüğünün bu yıl içinde ihale programındaki içme suyu projeleri arasında yer aldı. Denizli içme suyu temini projesinin master plan raporu mühendislik hizmetleri ihalesi hizmet alımı yöntemi ile açık ihale usulü ile ihale edilecek. 3 Kasım 2008 tarihinde yapılacak ihale sonrası başlatılacak çalışmalar 390 iş gününde tamamlanacak.

IĞDIR İÇME SUYU PROJESİ

DSİ Genel Müdürlüğünün programında yer alan Iğdır içme suyu planlama mühendislik hizmetleri ve Tuzluca projesi ünlendi barajı planlama revizesi mühendislik hizmetleri ile ilgili ihale de 1 Aralık 2008 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu yıl sonuna kadar ihalesi tamamlanması planlanan Iğdır içme suyu projesi ile ilgili çalışmaların da 660 iş gününde tamamlanması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber