Türkiye Kamu- Sen'den Adana Valisi'ne destek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali GÜLERYÜZ/ADANA,

TÜRKİYE Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, yasadışı gösterilere katılarak, polise taş atan çocukların ailelerinin sosyal güvencelerinin iptal edilmesi uygulamasını planlayıp, daha sonra tepkiler üzerine bundan vazgeçen Adana Valisi İlhan Atış'a destek verdi.

Sendika binasında, üyelerle birlikte toplantı yapan Türkiye Kamu- Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, yasadışı gösterileri düzenleyenlere karşı net, tutarlı ve kararlı duruşu nedeniyle Vali Atış'ı kutladı. ?Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir', ?Ne mutlu Türküm diyene' sloganları arasında konuşan Köse, ?Valimizi açık, net, tutarlı ve kararlı duruşundan dolayı kutlarken, aynı duruşu hükümet yetkililerinden de bekliyoruz. Sayın valimizin çocuklarımızı bölücü terör örgütünden koruma düşüncesinin bazı kesimleri rahatsız ettiği ortadır. Sadece işin sağlık tarafını ele alarak, ?Sağlık temel bir haktır. Bu hakkın engellenmesi doğru değildir' tepkileri samimiyetten uzaktır. Elbette sağlık, temel, insani bir haktır. Ama unutulmamalı ki yaşam ve güvenlik hakkı da en kutsal ve en temel haktır. İnsanlarımızın bu hakkının temini için bir takım tedbirleri alması da devletin en doğal hakkıdır. Devlet, terörizmle mücadelede tüm argümanları bir arada uyum içerisinde hayata geçirmelidir? dedi.

Yaklaşık 20 yıldır terör örgütünün yaptığı tahribatın dayanılmaz boyutlara ulaştığını vurgulayan Köse, şöyle konuştu:

?20 yılda 30 binin üzerinde insanımız kaybedilmiş ve devlet yetkililerinin ifadelerine göre dolaylı bir hesapla 1 trilyon dolar maddi kayıp meydana gelmiştir. Bölücü terör örgütünün amacının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan halkımızın refah ve mutluluğu olmadığı gün gibi ortadadır. Emperyalist güçlerin uşaklığını meziyet sayan ve kan ile beslenen PKK sadece kaos ortamı yaratmak istemektedir. O bölgenin kalkınmasına, gelişmesine yönelik her türlü girişimi baltalamaktadır. Kundaktaki bebeklerini kurşuna dizen, evlerini, işyerlerini ateşe veren terör örgütü, bugün ise 7- 8 yaşındaki çocukları kendi hain emellerine alet etmektedir. Ancak bu zavallı mahlukatlar şunu göz ardı etmektedir. Bu coğrafyada bin küsur yıldır Türk'ü, Kürt'ü, Lazı, Çerkezi, Türkmeni, Avşarı hep beraber yaşamıştır. Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, İnönü'de, Kars-Sarıkamış'ta birlikte savaşıp, birlikte can vermiş, ve toprak altında da koyun koyuna yatmaktadır. Anadolu insanı mert olur. Söyleyeceği bir şey varsa, yapacağı bir şey varsa, kendisi yapar. Çocukların, genç kızların, hamile kadınların etekleri altına gizlenerek, onları öne sürerek yapmaz. Devletin sağladığı imkanlarla hayatını idame ettireceksin, sonra da dönüp sana bu imkanı sağlayan devletin askerine, polisine taş atacaksın, silah sıkacaksın. Bu namerdin işidir. Bu da gösteriyor ki bu alçak ve şerefsizler Anadolu insanı değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber