Bir hakimle ilgili çok ilginç ilan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Kasım 2008 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altuğ M. Berker imzasıyla gazetelere verilen ilginç bir ilan bugün dikkatlerden kaçmadı. İşte gazetelerde yayımlanan ilan metni

"ADALET BAKANIMIZ SAYIN MEHMEH ALİ ŞAHİN'E AÇIK MEKTUP"

Sayın bakanım,

Yargıladığı kişiler aleyhinde 7 ayrı dava açarak toplam 127 milyar TL tazminat talep eden bir hakim düşünün.

Çık açıktırki bu hakim o davalardan - 127 milyarlık- bu geliri beklemektedir.

Düşünün ki bu hakim, tazminat talep ettiği bu kişileri mahkum ederse bu tazminatı alabilecek, beraat kararı vermesi halinde ise bu tazminatı alamayacaktır.

Sayın Bakanım,

Sizce bu durumdaki bir hakim hangi kararı verir?

Bu durumdaki bir hakimin (davaları açıp 127 milyar talep ettiği) kişileri yargılamaya devam etmesi makul müdür, hukuka uygun mudur?

Şuanda kamuoyunun çok yakından takip ettiği bir davada, bu durum aynen belirttiğim şekilde gerçekleşmektedir. Bahsi geçen hakim 127 milyar bedelli tazminat davaları açtığı kişileri yargılamaya devam etmektedir.

Yargılanan kişilerin bu hakim hakkında yaptıkları reddi hakim başvurularını, bu hakimin katılımıyla karar veren mahkeme reddetmiş, onun davayı görmeye devam etmesinde ısrar edilmiştir.

Sayın bakanım,

Mahkemelerin mutlak bir şekilde tarafsız olmaları, ayrıca tarafsız olduklarının herkesçe görülüp anlaşılması, bunun sonunda da verdikleri kararların hem tarafları hem de kamuoyu vicdanını tatmin etmesi gerekir.

Uygulamada ise yukarıda belirttiğim şekilde, tarafsız olmadığı apaçık olan hakimlerin davalara devam ettikleri, tarafsız olmadıkları halde karar verdikleri görülmektedir.

Zat-ı alinizden bu konuya ilgi göstermenizi, bu gibi durumların engellenmesini, mahkemeler tarafından verilecek kararların adil ve kamu vicdanını tatmin eden kararlar olması için, yasalarımız yetersizse gereken yasal düzenlemelerin yapılmasını, yasalarımız yeterli ise bunların gerektiği gibi uygulanmasının sağlanmasını en derin saygılarımla talep ediyorum.

Altuğ M. Berker

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber