Sevgilisinin kocasını bıçaklayan öğretmene 16 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN'da 11 yıllık eşi 27 yaşındaki G.D.'yi sevgilisiyle yakalayan 36 yaşındaki Recep D., çıkan tartışmada bıçakla yaralandı. Olaydan sonra genç kadının tutuklu yargılanan sevgilisi 26 yaşındaki Zeki Yüzügülen, 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sevgilisini azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan genç kadın ise beraat etti.

Hasköy Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi G.D., iddiaya göre bir TV kanalında arkadaş aradığını belirterek telefon numarasını bırakan Gaziantepli vekil öğretmen Zeki Yüzügülen'e mesaj çekti. İkili arasında başlayan ve 10 ay süren telefon görüşmeleri sonucunda geçen Mart ayında Yüzügülen, oturduğu Gaziantep'ten Samsun'a gelerek genç kadınla buluştu. Bir süre kentte gezen ikili, daha sonra G.D.'nin kayınpederine ait olan 3 katlı apartmanın boş olan 3'üncü katındaki daireye gitti. Burada sevgilisiyle cinsel ilişkiye giren genç kadın, akşam olunca eve gelen eşine yemek hazırlamak üzere alt kata indi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte akşam yemeğini yiyen G.D. daha sonra başının ağırdığını ve biraz dinlenmek istediğini belirterek tekrar üçüncü katta bekleyen sevgilisinin yanına çıktı.

Bir süre sonra eşinin nasıl olduğuna bakmak için üst kata çıkan Recep D. zile basarak eşinden kapıyı açmasını istedi. Ancak kapının geç açılması üzerine şüphelenen Recep D. içeride yaptığı aramada Zeki Yüzügülen ile balkonda karşılaştı. Sevgilisi ve eşi kavga ederken genç kadın onları bırakarak alt kata indi. Bu sırada Yüzügülen eline geçirdiği ekmek bıçağıyla Recep D.'yi 8 yerinden bıçaklayarak kaçtı. Ancak 4 ay sonra İstanbul'da yakalanarak cezaevine gönderildi. Bugün adam öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıl hapis cezası istemiyle son kez hakim karşısına çıkan Zeki Yüzügülen savunmasında, ?Ben G.D.'nin evli olduğunu bilmiyordum. Eşi gelince zile basıp, ?Kapıyı aç içeride biriyle olduğunu biliyorum. Açmazsan zorla içeri girer ikinizi de öldürürüm' diye bağırıyordu. G.D. beni balkona sakladı ve kapıyı açtı. Recep D. elindeki bıçakla bana saldırdı. Ben de elinden düşürdüğü bıçağı aldım. Kendimi korudum. Çok pişmanım? dedi.

Daha önceki duruşmalara katılan Recep D. ise, boşanma davası açtığı eşinden ve sanıktan şikayetçi olduğunu söylerken, G.D. sanık Zeki Yüzügülen ile ilişkisi olduğunu kabul etmişti. G.D. önceki celse duruşma salonunun boşaltılmasını talep ederek verdiği ifadesinde, ?Zeki ile telefonla tanıştık. 10 ay görüştükten sonra Samsun'a geldi ve buluşarak benim dairemin üst katındaki boş daireye gittik. Orada cinsel ilişkiye girdik. Akşam olunca eşim eve geldi. Bir süre sonra ben ?Başım ağrıyor' diyerek üst kata çıktım. Ardımdan eşim de geldi. Zile basınca panik olduk. Ben kapıyı açmayı geciktirirken Zeki de balkona saklandı. Kapıyı açtım ve ben aşağıya kendi evimize indim. Yukarıda ne oldu bilmiyorum. Orada olsaydım bu olayı engellerdim? diye konuşmuştu. Mahkeme eşini öldürtmeye azmettirmek suçundan tutuksuz yargılanan genç kadının beraatine karar verirken, sevgilisi Zeki Yüzügülen'i 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber