Taşımalı eğitim bu mu?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2008 17:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Taşımalı eğitimin yoğun olduğu Batman'da, merkeze bağlı Gazi Yatılı İlk öğretim Bölge okulu öğrencileri hafta sonu tatillerini evlerinde geçirmek için Batman-Kozluk karayolunda yoldan geçen araçlara otostop yaparak gitmeye çalışıyorlar.

Saatlerce otostop çeken öğrenciler duran araçların arkasına balık istifi binerek ölümün burnunda evlerine gidiyorlar. Saatlerce karayolunda otostop çekip araç bulamayan öğrenciler ise yaya yürümek zorunda kalıyorlar. Şehir merkezine yaklaşık 15-20 km uzaklıktaki köylerden gelip Gazi Yatılı Bölge İlköğretim okulunda okuyan öğrenciler ders çıkışı yoldan geçen araçlara otostop çekerek ölümlü kazalara davetiye çıkarıyorlar.

Karayolundan hızla geçen araçlara aldırış etmeyen öğrenciler bir yandan yürüyerek evlerine yetişmeye çalışırken bir yandan onları bindirecek bir araç bulmak için otostop çekiyorlar. Öğrenciler yoldan geçen Pikap ,Traktör gibi araçlara balık istif binerken olası kazalara da davetiye çıkartıyorlar.

Danagözü köyüne otostop çekerek gitmeye çalışan 7.sınıf öğrencisi Faruk Yıldız, pazartesi günleri okula servislerle geldiklerini ancak Cuma günleri okul çıkışı otostop çektiklerini belirterek, "Duran araçlara biniyoruz köy yolu kavşağında iniyoruz,ordan da köyü yaya olarak yürüyoruz" dedi. 6. sınıf öğrencisi Hüseyin Yıldız(12) ise otostop çekmenin zor olduğunu her Cuma günü köye gitmek için saatlerce beklediklerini ve söyledi.

Mahmut İnanç isimli öğrenci ise otostop çektiklerini ve o esnada kamyon pikap traktör taksi hangi araba dursa bindiklerini söyledi.

Yolda otostop çeken öğrencilerin farkına varan il milli eğitim müdürü Şerif Akboğa öğrencilere yaklaşıp velileri gelmeden okuldan çıkmamaları konusunda uyararak.Öğrencileri servisle köylerine bıraktı.

Batman Milli Eğitim Müdürü M.Şerif Akboğa, " YİBO'da kalan öğrencilerimiz 15 günde bir evlerine bırakıyoruz. Onları bırakırken de kendi başlarına değil velileri gelip alıyorlar. Ancak yola çıkıp otostop çeken öğrenciler ise, 'velim gelmiş' diyerek okuldan çıkan öğrencilerdir. Oysa velileri gelmemiş ve dışarı çıkmış öğrencilerdir. Şu anda onların tedbirlerini alıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber