Mükerrer oy kullanana 2 yıl 6 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bir kişi, 2004 yerel seçiminde ?mükerrer oy? kullandığı iddiasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, yerel seçimlerde ?mükerrer oy kullanmak? iddiasıyla hakkında dava açılan Zeynel Abidin Solak'a(45), Ceylanpınar Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Cezanın infazı için tebligat yapılan Solak'ın, birkaç gün içinde Cumhuriyet Savcılığına teslim olması istendi.

?CAHİLLİĞİNİN KURBANI OLDU?

Abidin Solak, 2005 yılında ?mükerrer oy kullanmak? suçundan hakkında dava açıldığını belirterek, bu çerçevede mahkemeye gidip ifade verdiğini söyledi.

Cahilliğinin kurbanı olduğunu savunan Solak, şöyle dedi:

?28 Mart 2004'teki yerel seçimlerde Cengiz Topel İlköğretim Okulunda oy kullandıktan sonra, şimdi isimlerini hatırlamadığım bazı kişiler, ismimin Ceylan İlköğretim Okulunun listesinde de olduğunu söylediler. Okuma yazmam olmadığı için orada da oy kullanmam gerektiğini, yoksa cezalı duruma düşeceğimi belirttiler. Ben de oraya da gidip oyumu kullandım. Sonra aradan zaman geçti, iki defa oy kullandım diye 2005'te mahkemeye çağırdılar. Sadece bir defa mahkemeye gittim sonrası için herhangi bir karar belgesi, tebligat gelmedi. En son 24 Kasım 2008'de, onaylandığı söylenen 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığımı duyunca şok oldum.?

Bisiklet tamirciliği yaparak 4'ü öğrenci 7 çocuğuna bakmaya çalıştığını bildiren Solak, ?Bu cezayı çekmek için cezaevine girince dükkanımı kapatmak zorunda kalacağım. Çok zor durumdayım? diye konuştu.

Solak, cezasını çekmek için yarın teslim olacağını belirtti.

Solak'ın ağabeyi Sıracettin Solak ise kardeşinin okuma yazma bilmediğini vurgulayarak, ?Onu kullandılar. Zaten çok zor şartlarda geçimini sağlıyor, şimdi ailesi perişan olacak? dedi.

CEYLANPINAR'DAKİ 2004 YEREL SEÇİMLERİ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2004 yılındaki yerel seçimleri, itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulunca, ?seçim sandıklarında usulsüzlük? yapıldığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

Bunun üzerine 6 Haziran 2004'te yeniden seçime gidilmiş, 21 bin 40 kayıtlı seçmen, 77 sandıkta oy kullanmıştı. Bağımsız 1 adayın yanı sıra AKP, SHP, DYP, BTP, CHP, GP, SP ve MHP'nin adayları belediye başkanlığı seçiminde yarışmış, seçimi SHP'nin adayı İsmail Arslan kazanmıştı.

Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığınca 2006 yılında, 28 Mart 2004 tarihindeki yerel seçimlerde görev alan 412 sandık başkanı ve üye hakkında, ?seçim görevini kötüye kullanmak? iddiasıyla kamu davası da açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber