Hastanede gizli kamera düzeneğine 30 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin poliklinik odalarında gizli kamera düzeneği bulunan Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesindeki incelemelerini tamamlamalarının ardından bu hastaneden 5, Devlet Hastanesinden 2 beyin cerrahı ile bir başhekim yardımcısı ve 22 medikal firma görevlisi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 Haziranda Yunusemre Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi poliklinik odalarında kablosuz ses ve görüntü kaydeden sistemin bulunmasından sonra inceleme başlatan Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin araştırmalarını tamamlaması üzerine harekete geçti.

Emniyet güçleri, Yunusemre Devlet Hastanesinde görevli 5 beyin cerrahı, Devlet Hastanesinde çalışan 2 beyin cerrahı ile 1 başhekim yardımcısı ve 22 medikal firma görevlisi gözaltına alındı.

Beyin cerrahlarının, bazı medikal firmalarla işbirliği yapıp ameliyatlarda kullanmadıkları medikal ürünleri kullanmış gibi göstererek devleti zarara uğrattıkları iddia ediliyor.

"İhaleye fesat karıştırmak ve devleti zarara uğratmak" iddiasıyla gözaltında bulunan toplam 30 kişinin 10 milyon YTL'lik haksız kazancın elde edilmesi olayına karıştıkları öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber