Merkez bankasından TL banknotlarında güvenlik uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2008 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, üç gün sonra tedavüle çıkacak Türk Lirası banknotlarındaki güvenlik özelliklerinden, en az üçüne dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından yapılan açıklamada, YTL'den "Yeni" ibaresi kaldırılarak dolaşıma çıkarılacak Türk Lirası ve Kuruş ile "tanışmaya" üç gün kaldığına dikkat çekildi ve vatandaşlar ile profesyonellere yönelik uyarılara yer verildi.

Türk Lirası banknotlarda kamuoyuna açıklanan 12 adet gelişmiş güvenlik özelliği bulunduğu belirtilen açıklamada, banknotlarla yeni tanışacak halkın, paralarda bulunan en az üç güvenlik özelliğini kontrol etmesinin faydalı olacağı vurgulandı.

Buna göre, halkın, TL banknotlarının üzerinde yer alan güvenlik özelliklerinden kabartma baskı, gizli görüntü, holografik şerit folyo, renk değiştiren şerit, emniyet şeridi, filigran, bütünleşik görüntü, banknotların rengi ve banknotların arasındaki boyut farkına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Banknotlarda, parayla ilgili mesleklerde çalışan profesyonellerin mor ışık (UV ışık) altında kontrol edebileceği çeşitli özellikler bulunduğu kaydedilen açıklamada, görme engelli vatandaşların da güvenlik özelliklerini ve kupür değerlerini rahatlıkla kontrol edebilecekleri ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber