'Cep Trafik'te 2. nesil başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2008 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da yaklaşık bir yıldır kullanılan "Cep Trafik"in 2. nesil uygulaması hizmete girdi.

Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, kentte yaşam kalitesinin yükseltilmesi için önemli yatırımlar yaptıklarını dile getirdi.

Hacımustafaoğlu, "Cep Trafik" uygulamasının geçen yıl Ocak ayında başlatıldığını hatırlatarak, uygulamadan bugüne kadar 400 bin kişinin yararlandığını belirtti.

İstanbul Belediyeler Bakım, Ulaşım, Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSBAK) Genel Müdürü Kasım Kutlu da "Zamanla yarışan İstanbullu için 'Cep Trafik' uygulaması çok önemlidir. Siz trafikteyken o anda gideceğiniz noktaya farklı noktalardan ulaşmak, daha iyi alternatifleri görmek, trafik kameralarına bakarak yoğunluğu görerek yeni alternatif yolları bulma imkanına sahibiz" dedi.

Kutlu, bu uygulamanın birçok Avrupa ülkesinde bile halen bulunmadığını ve projeyle 2010 Avrupa Kültür Başkentliğine yakışır bir alt yapıyı kurduklarını anlattı.

Uygulamanın proje ortaklarından Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, yeni versiyonda sistemin baz istasyonları aracılığıyla kullanıcının bulunduğu noktayı belirleyerek, buna göre bölgenin trafik yoğunluğu hakkında bilgi verdiğini de anlattı.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Önder Sönmez de bunun çok gurur duydukları bir proje olduğunu dile getirerek, Avrupa'da bile bu uygulamanın örneklerine çok az rastlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber