Tüm 4/B'lilere Kadro Mümkün Ama

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 4/B'li öğretmenlere kadro verileceği yönünde yaptığı açıklama sonrasında, tüm 4/B'liler, bu açıklamanın MEB'e özgü bir uygulama olup olmayacağını merak etmektedir. Ancak 4/B'li tüm çalışanların bu konuda bireysel olarak bazı girişimlerde bulunması gerekmektedir. Bu çerçevede, Bakan Çelik'in yaptığı açıklamaya değinilerek kurumlara başvurulmalı ve çalışılan kamu kurumları harekete geçirilmelidir. Devamı için başlığa tıklayınız.

- KESK'ten sözleşmeli personel için kampanya
- Türk Sağlık-Sen'den 'Kadromu istiyorum' kampanyası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Haziran 2007 tarihinde yayımladığımız analizde kamuda çalışılan statü sayısının çok arttığına değinerek, "Yukarıda 6 başlık halinde sunulan verileri göz önüne aldığımızda; memur, geçici personel (4/C), sözleşmeli personel, 4924'e tabi personel, işçi gibi çok sayıda statünün bulunduğu kamuda, yapılacak bir reform çalışmasında, statülerin azaltılması yoluna gidilecektir.. Bu azaltmada, eğer gerekli kamuoyu desteği oluşturulabilirse, 4/B'li olarak çalışanların memur kadrolarına geçirilme ihtimalinin çok da uzak olmadığına inanıyorum." değerlendirmesinde bulunmuştuk.

Bakan Çelik ise, 26 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Türkiye'de 3 hizmet bölgesi sınıflandırması bulunuyor. 3. hizmet bölgesinde 3 yıl aralıksız çalışan, olumsuz sicil almayan, herhangi bir disiplin suçu işlemeyen sözleşmeli öğretmenleri bir sınava, değerlendirmeye tabi tutmadan kadroya geçireceğiz"

DİĞER KURUMLARDAKİ 4/B'LİLER NE YAPMALI

Hali hazırda bir çok kamu kurumunda 4/B'li personel çalışmaktadır. MEB bu kurumlardan sadece bir tanesidir. Bu çerçevede şunu söylemek yanlış olmayacaktır. 4/B'liye kadro verilmesi yönünde bir çalışma yapılması halinde bu düzenleme sadece MEB'i değil diğer kurumları da kapsayacaktır. Ancak, diğer kurum personelinin talep ve beklentilerini çalıştıkları kurumların en üst yöneticilerine aktarmamaları halinde, düzenleme sadece MEB'i kapsayacak şekilde de çıkabilir.

İşte bu nedenle her kamu kurumundaki 4/B'linin hem bireysel olarak hem de üye oldukları sendikalar aracılığı ile sorunun çözümü için girişimde bulunması gerekmektedir.

4/B'liler çalıştıkları kurumlara harekete geçirmeli ve kurumlarının, yapılacak olan düzenlemeyi incelemesi muhtemel olan Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakanlığa, resmi yazı yazdırmalarını sağlamaları uygun olacaktır. Bir kamu kurumunun bu sayılan kurumlara resmi yazıyla müracaat ederek, "yapılacak bir düzenlemede kendi kurumlarında çalışan personelin de kapsama alınmasını" talep etmesi oldukça etkili bir girişim olacaktır.

KİT'lerde yaşanan ücret düşüklüğü sonrasında, bazı KİT'lerin bu minvaldeki resmi yazışmaları sonrasında sorun çözülme noktasına gelmiştir.

Bu bağlamda, gerek bireysel girişimlerle gerekse de sendikalar aracılığı ile yapılacak girişimlere ek olarak, mutlaka çalışılan kamu kurumları yönlendirilmeli ve personeline sahip çıkması istenmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber