Gönüllü hizmet ödül getirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerikan Hastanesi Odyoloji Şefi Ayşen Erdil, Amerikan Odyoloji Akademisi tarafından ''İnsani Yardım Ödülü''ne layık görüldü.

Amerikan Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdil'in, 1999 yılında Türkiye ve komşu ülkelerinin kırsal bölgelerindeki sağlık gereksinimlerini karşılamak, insan ve çevresinin sağlığını korumak, iyileştirmek, bu konuda eğitim vermek amacıyla Symbiosis Sağlık ve Doğa Gönüllüleri Derneği'ni kurduğu anımsatıldı.

Erdil'in uzman doktor, hemşire, sağlık personeli, eğitimci ve çevrecilerden oluşan gönüllü ekiplerle Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan'ın kırsal kesimlerine eksikliği görülen sağlık hizmetlerinin ve eğitiminin ulaşmasını örgütlediği kaydedilen açıklamada, ayrıca odyolojik test uygulamalarını başlattığı hatırlatıldı.

-ÖDÜLÜNÜ 2 NİSAN'DA ALACAK-

Ayşen Erdil'in işitme sağlığını hedefleyen uygulamayı, bu hizmete erişme olanağı olmayan köylere ve köy okullarına ulaştırdığı, sürekli olarak gereksinim duyulan yeni çalışma alanlarına girdiği ifade edilen açıklamada, 5 yıl önce de ekiplerin hizmet verdiği bölgelerde yeni doğan işitme taraması çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''1988'de Texas eyaletinin Houston kentinde Baylor Tıp Yüksek Okulu'nda Dr. Jamer Jerger'in çağrısı üzerine mesleğin önde gelen isimlerinden 32 odyoloğun bir araya gelmesiyle kurulan Amerikan Odyoloji Akademisi, Türkiye ve komşu ülkelerde yaptığı gönüllü çalışmalarından dolayı Erdil'i, 'İnsani Yardım Ödülü'ne layık gördü. Erdil ödülünü, 2 Nisan'da Texas eyaletinin Dallas kentinde düzenlenecek törende alacak. Erdil, Amerikan Odyoloji Akademisi'nin bu ödüle layık gördüğü ilk Türk odyoloğu olma özelliğini taşıyor.''

Açıklamada ayrıca, Erdil'in 2008'de zihinsel engelli gençlere ve erişkinlere çeşitli spor dallarında eğitim ve yarışma olanağı sağlayan özel olimpiyatlar kapsamındaki Sağlam Atlet Programı kapsamındaki ''İşitmenin Ölçülmesi Programı''nın Türkiye koordinatörlüğünü üstlendiği ve ekibiyle birlikte çalışmaları gönüllü olarak yürüttüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber