Sağlıklı yaşamın sırrı, süt ve kefir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2009 22:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Bornova Belediyesi, "Süt ve Ürünlerinin Sağlıklı Beslenmedeki Rolü" konulu eğitim semineri düzenledi.

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki semineri veren Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal, "Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için kefir ve süt içmeye, çocuklarımıza da içirmeye mecburuz." dedi.

Prof. Dr. Uysal, süt ve kefirin yararlarının saymakla bitmeyeceğini, sütün, dünyanın en değerli besin maddesi olduğuna dikkat çekerek, "Kefiri çok içen Kafkas halklarında ortalama ömür 90 ile 100 yılken, en az süt içilen Çin, Japonya ve Endonezya gibi ülkelerin insanları genellikle kısa boyludur. ABD'de yaşayan Çin, Japonya ve Endonezyalı çocukların boyunun ise düzenli süt içmeleri sonucu normal seviyelerde olduğu bilimsel olarak kanıtlandı." diye konuştu.

Daha sağlıklı bir nesil ve daha sağlıklı bir gelecek için çocuklara her gün yarım kiloya kadar pastörize süt içirmek gerektiğini vurgulayan Uysal, "Bunun yanında kalsiyum ve magnezyum içeren ve son derece besleyici olan dondurmayı, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kışın da çocuklara yedirmeliyiz." şeklinde konuştu.

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik seminere Dokuz Eylül, Hilal Necmiye-Hüsnü Ataberk ve Yavuz Selim ilköğretim okullarından 200 öğrenci, EÜ öğretim üyeleri, belediye yetkilileri ve okul yöneticileri katıldı. Seminer sonunda Uysal'a sertifika verildi ve öğrencilere süt dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber