SPK için Çekinmez kulisi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğan Grubu yöneticisi ve eski SPK Başkanı Karacan'ın sağ kolu olarak bilinen Mehmet Çekinmez'in SPK Başkanlığı için Ankara kulislerinde büyük hareket var.

GÖREV süresi 9 Şubat'ta dolacak olan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Turan Erol, patron ve CEO'ların maaşlarının açıklanmasına dönük yönetmeliği çıkartınca, aleyhine yapılan kulisler de hızlandı. Bazı halka açık şirketlerin Erol'un, yeniden atanmasına ilişkin kararnamesinin çıkmamasını fırsat bilerek, SPK Başkanlığı'na, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in, finans danışmanı Mehmet Çekinmez'in atanması için kulis yaptığı belirtildi. Ekonomi kulislerinde ?piyasanın istediği SPK Başkanı' olarak tanıtılan Mehmet Çekinmez, halen Doğan Grubu'nun Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdüren Ali İhsan Karacan'ın, SPK Başkanlığı döneminde yardımcılığını yapmıştı. Çekinmez, Karacan'ın Çukurova Grubu'na geçmesiyle birlikte, bu grupta da görev yapmaya başlamıştı.

EKREN'İN DANIŞMANI

KARACAN'IN ?sağ kolu' olarak bilinen Çekinmez, Yapı Kredi Bankası Çukurova'dayken başkanlığını yürütmüştü. Çekinmez, Çukurova'ya ait Pamukbank'a el konulmasının ardından da, BDDK tarafından Yapı Kredi Bankası'ndaki görevinden alınmıştı. Çekinmez, halen Ekren'in, BDDK, SPK, TMSF ve kamu bankaları konusundaki danışmanlığını yürütüyor. HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber