CHP'li Kılıç'tan Başbakan'a Burak Erdoğan sorusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın yanında kırmızı pasoportlu birisiyle Almanya'daki Deniz Feneri Derneği Genel Merkezi'ne gidip gitmediğini sordu.

Kılıç, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Adalet Bakanlığı tarafından Almanya'dan Deniz Feneri davası dosyasının özetinin istendiğini belirterek dava dosyasında; ucu uyuşturucu kaçakçılığından ve gemi alımına kadar uzanan ve Türkiye'de gündemde olmayan konuların bulunduğunu öne sürdü. Herkesin ulaşabileceği dosyanın halen Adalet Bakanlığı'na ulaşmadığını iddia eden Kılıç, Adalet Bakanlığı yetkilerinin istemesi durumunda dosyayı kendilerine takdim edeceklerini söyledi.

Dava dosyasında bir çok bilgi ve belgenin bulunduğuna işaret eden Kılıç, bunlardan birisinin Almanya kara para yasasına aykırı işlem yaptığı için Vakıfbank Frankfurt Şubesi'nin basılması olduğunu kaydetti. Dosyada Alman yasalarına göre suç işleyen Vakıfbank'ın Frankfurt Şubesi'nin Alman polisi tarafından basılmasıyla ilgili bilgelere yer verildiğini ifade eden Kılıç, "Bir bankanın şubesi basılıyor, ortada bir açıklama yok. Bu sizce anlamlı değil midir? Dosyanın sayfaları çevrildikçe görülüyor ki; Deniz Feneri yöneticileri Baltıc Khristina adlı gemiyi 1 milyon 100 bin Euro'ya satın almışlar. Tamirat ve bakım giderleri de eklenince toplam maliyeti 1 milyon 300 bin euro olmuş. Ama, Vakıfbank Şubesi bu gemi için 1 milyon 700 bin Euro kredi vermiş. Maliyeti 1 milyon 300 bin, kredi 1 milyon 700 bin Euro... Fark 400 bin Euro. İlginçtir, Deniz Feneri'ne gelen yardımlardan 400 bin Euro İstanbul'daki Haliç LTD'e aktarılmıştır." dedi.

Kılıç, ilginç olanın 400 bin Euor'nun aktarıldığı şirketin Zekeriya Karaman'ın olması olduğuna işaret ederek, "Haliç Deniz'in yetkili olarak görünen Zekeriya Karaman'ın oğlu Habip Karaman, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan ile bacanak. Acaba Başbakanın oğlu bu yıllarda Almanya'daki Deniz Feneri merkezine gitmiş midir? Gittiyse yanında kırmızı pasaportlu biri var mıydı?" sorularını yöneltti. Kılıç, kendisinin şu anda sadace soru sorduğunu ve soruya cevap verildikten sonra gerekli açıklamayı yapacağını kaydetti. Kılıç, Başbakan Erdoğan'dan sorunun cevabını öğrenmek istediklerini kaydetti. Kılıç, Deniz Feneri olayından sonra Almanya'dan Türkiye'ye gelişlerde Alman polisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek tek arandığını ve üzerindeki para miktarının sorulduğunu da savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber