Turgut Altınok: Bizi çekemeyenler farklı tertip ve çamurların içine girmiştir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pınar KAMAN

ANKARA- Keçiören Belediye Başkanlığı Adaylığından çekildiğini açıklayan Turgut Altınok, başka bir partidan aday olmayacağını belirtirken, bağımsız adaylık konusunda yorum yapmadı. Altınok, "Bir belediye destanı yazdık. Bunu çekemeyenler farklı tertip ve çamurların içine girmiştir." dedi.

Keçiören Belediye Başkanlığı adaylığından çekilen Turgut Altınok, bir basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanlığı döneminde, Keçiören'i gecekondu kentinden, dünya kenti haline getirdiğini belirten Altınok, "Amacımız, kimsenin hakkını kimseye yedirmemektir." dedi. "Çizgimizde asla bir yamukluk olmadı." diyen Altınok, "Güne göre hareket edenlerden olmadık. İkbal ve istiklal beklentisi içinde olmadık. Bu yüzden kimseye eğilmedik, bükülmedik." diye konuştu.

Ankara'da onur ve faziletin mücadelesini verdiğini kaydeden Altınok, "Tüm mücadelem, kravatlı çetelere karşı oldu." ifadesini kullandı.

Aday adaylık sürecinde, listede anlaşmazlık olduğunu ifade eden Altınok, "Ben kendimi kurtarayım, diğeri ne olursa olsun anlayışı bende yok. Bundan dolayı dün akşam adaylıktan çekildiğimi açıkladım." dedi.

İstifasını etik ve ahlaki olmayan şekilde değerlendirenlerin bulunduğunu söyleyen Altınok, şöyle devam etti: "Onları Allah'a havale ediyorum. Her seçim döneminde bize ne iftiralar ne çamurlar atıldı. Kirli insanları siyasetten temizleyemezseniz, Türk siyasetindeki kirliliği önleyemezsiniz. 15 yılın sonunda şunu söylüyorum; Keçiören Belediyesi'nden rant sağlayıp da zengin olan bir kişi olmadı. Keçiören zengin oldu, Ankara zengin oldu, Türkiye zengin oldu, ülkemiz zengin oldu. 15 yıl boyunca bunu söleyebilecek kaç babayiğit varsa çıksın."

Kara leke bulamayanların başka türlü iftiralar ile kendisini karalamaya çalıştığını söyleyen Altınok, "Altınok, bu iftiralar ile yıpranmayacak kadar güçlüdür. Bazı kesimler 'çamur at, izi kalsın' anlayışı ile hareket ediyor. Bu ayıptır, ahlaksızlıktır, siyaseti kirletmektir." diye konuştu.

Belediye Başkanlığı görevi boyunca, ailesinden kimsenin makam aracına binmediğini vurgulayan Altınok, "Biz burayı soygun yeri görmüyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz ama, burada yazılmış bir belediye destanı var. Marka olmuş bir belediye var. Bunu çekemeyenler, farklı tertiplerin ve çamurların içine girmiştir. Onları da kınıyorum." dedi.

"15 yıl sonra vicdanım rahat." diyen Altınok, partiden istifa etmediğini de açıkladı.

Bir soru üzerine başka bir partiden aday olmayacağını söyleyen Altınok, bağımsız aday olup olmayacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Öte yandan, basın açıklamasının yapıldığı salonundaki kalabalık dikkat çekti. Altınok'un açıklaması sık sık, "Başkan Altınok" sloganları ve alkışlar ile kesildi. Bağımsız aday olması konusunda salondakilerin Altınok'a destek verdiği, bir partilinin ise Altınok'a sarılarak ağladığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber