Danıştay Başkan Sedefçi için adli soruşturma izni verdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 14:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Lütfü KARAKAŞ/EDİRNE, (DHA)

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hakkında ?gerçeğe aykırı belge düzenlemekten' verdiği adli soruşturma izni Danıştay tarafından da onaylandı. Böylece Sedefçi'nin bu konuda da yargılanmasının yolu açılmış oldu.

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri'nin Edirne Belediyesi'nde geçen yıl Eylül ayı içinde yaptığı teftişte, gerçeğe aykırı bilgilere dayalı belge düzenlendiği belirlendi. Teftiş Kurulu uzmanlarının raporuna göre, Edirne Belediyesi 23 Kasım 2004 tarihinde 1711 sayı ile İnşaat Mühendisi Murat Tosun adına iş deneyim belgesi düzenledi. Ancak inceleme sonucu bu belgenin Yapı İşleri Uygulama Yönetmeliği ekinde öngörülen standartlara uygunsuzluğunun yanı sıra, esasa ilişkin bilgilerin hemen hemen tamamının gerçeğe aykırı olduğu saptandı. Murat Tosun'un, gerçeğe aykırı bilgilerle düzenlenen iş deneyim belgesini kullanarak ihalelere katıldığı ve kazandığını da belirleyen müfettişler, bir çok çarpıcı bilgiyi de raporlarına yazdı. Edirne Belediyesi'nin gerçeğe aykırı bilgilerle iş deneyim belgesi düzenlediğini ortaya çıkmasına rağmen, belediye görevlilerinin yeni belgeler düzenleyerek bu konuda ısrarcı olduğu da anlaşıldı.

BAKAN İZNİNE DANIŞTAY ONAYI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ve 4 belediye görevlisi hakkında adli soruşturma yapılması için izin verdi.

İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma iznine Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Danıştay nezdinde itiraz eti. Başkan Sedefçi'nin itirazını Danıştay 1'inci Dairesi görüştü. Tetkik Hakimi Aylin Çoşkun'un raporunu da dikkate alan Danıştay 1'inci Dairesi, 16 Ocak günü verdiği karar ile itirazı kabul etmeyerek, Başkan Hamdi Sedefçi'nin, ?isnat edilen suçun haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu anlaşıldığından' gerekçesi ile savcılığın soruşturma yapmasına izin verdi.

Danıştay'ın bu kararından sonra Başkan Hamdi Sedefçi hakkında yeni bir yargılama yolu açılmış oldu.

SU İHALESİ NEDENİYLE TUTUKLANDI

Hamdi Sedefçi, Edirne İçme suyu imtiyaz ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla Mart 2007 yılında yapılan operasyon kapsamında tuklandı. 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Sedefçi'nin, bu davadan da yargılanması sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber