MSB: Askeralma hizmetlerinde ayrıcalık tanınmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askeralma hizmetlerinin, bakanlık tarafından, "tamamen yasal mevzuat çerçevesinde ve hiç kimseye herhangi bir ayrıcalık tanınmaksızın yürütüldüğünü" bildirdi.

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, yükümlülerin askere sevklerinden önce veya sonra, sağlık durumlarının askerlik yapmaya elverişli olup olmadığının TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin hükümlerine göre belirlendiği belirtildi.

Yönetmelikte yer alan sağlık kriterlerinin askerlik hizmetinin özellikleri ile görev ihtiyaçlarına uygun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, askerlik hükümlülerinin sağlık sevk zinciri hakkında bilgi verildi.

Yükümlülerin askerliğe elverişli olup olmadıklarının, öncelikle bulunulan yerdeki mülki idare amiri, askerlik şubesi başkanı, iki tabip ve nüfus müdürü olmak üzere en az beş kişiden oluşan askerlik meclislerinde tespit edildiği kaydedilen açıklamada, askerlik meclislerinde haklarında karar verilmeyenlerin ise en yakın tam teşekküllü asker hastanelerine sevk edilerek, burada ilgili uzman tabiplerin tetkik, kontrol ve muayenesine tabi tutulduğu, gerekli görülenlerin hastanenin sağlık kuruluna sevk edildiği bildirildi.

Asker hastanesi sağlık kurulunda, yükümlüler hakkında sayıları hastanenin büyüklüğüne göre 13'e kadar ulaşan uzman tabiplerin iştiraki ile oluşan heyet kararı ile "askerliğe elverişli değildir" raporu tanzim edildiği belirtilen açıklamada, sağlık kurulu raporlarının, MSB Sağlık Daire Başkanlığına gönderildiği ve burada yapılan nihai incelemeyi müteakip kesinlik kazandığı ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Belirtilen sevk zinciri içerisinde her yıl, askerlik çağına giren yükümlülerin, ortalama yüzde 5'i hakkında, askere alınmadan önce, 'askerliğe elverişli değildir' kararı verilmektedir. Bu yükümlüler arasında, toplumun her kesimine ve meslek grubuna mensup vatandaşlarımızın yakınları olabilmektedir.

Milli Savunma Bakanlığımız, askeralma hizmetlerini yasal mevzuat içerisinde ve Yüce Milletimizin güvenine layık bir biçimde, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de aynı anlayışla ve şeffaf bir şekilde sürdürmeye devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber