Postacılar protesto için Ankara'ya yürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2009 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT çalışanları, insanca bir ücret, personel açığının kapatılması ve PTT'nin özelleştirilmemesi için Ankara'ya yürüyüş başlattı. Postacılar, ağır çalışma koşulları altındaki çalışanlara PTT soygunlarının faturasının yüklenmeye çalışıldığını savundu.

"İnsanca Yaşamak İstiyoruz" diyen Haber-Sen'e üye bir grup PTT çalışanı, ağır çalışma koşullarını, personel açığının kapatılmamasını ve düşük ücretleri protesto etti. Türkiye'nin birçok yerinden yola çıkan Haber-Sen üyeleri cuma günü Ankara taleplerini dile getirecek. İstanbul'daki posta çalışanları da bugün Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.

Sirkeci Postahanesi önünde toplanan Haber-Sen üyeleri, "İnsanca yaşamak istiyoruz, Devlet güdümlü sendikaya hayır, PTT halkındır satılamaz" sloganları attı. "Soygunların bedelini ödemeyeceğiz, Can güvenliği istiyoruz, Bak postacı yürüyor haklarını istiyor" yazılı dövizler taşıyan postacılar, ağır çalışma koşulları altında ezildiklerini savundu. PTT çalışanlarının eylemine KESK Başkanı Sami Evren de destek verdi. Evren, kamu emekçilerinin düşük ücretlerle ekonomik kriz altında inlediğini savunarak, hükümetin taleplerine olumlu cevap vermesini istedi.

Haber Sen 9 No'lu Şube Başkanı Cemalettin Yüksel tarafından okunan ortak basın açıklamasında PTT emekçilerinin zor günler geçirdiği belirtildi. Personel açığı kapatılmadığı için çalışanların mesai saati gözetmeksizin çalıştırıldığını ifade eden Yüksel, "Biz buradan Ankara'ya yürüyoruz. Bizler personel açığının kapatılması, insanca bir ücret alabilmek, kefalet sandığında biriken paraların ödenmesi, izin haklarımız ve PTT'nin özelleştirilmemesi için yürüyoruz. Cuma günü Ankara'da diğer illerden gelen emekçilerle birlikte taleplerimizi PTT Genel Müdürlüğü önünde haykıracağız" diye konuştu.

Son günlerde PTT şubelerinde meydana gelen soygunlara da dikkat çeken Yüksel, "Bir banka memurundan 3 misli daha fazla çalışan veznelerimize bu da yetmezmiş gibi soygunların faturası ödettirilmek isteniyor. Soygunlarda 4 çalışma arkadaşımız katledildi bu canların hesabını kim verecek " diye konuştu. Yüksel, kamera ve güvenlik görevlileri yerleştirilen PTT şubelerinin dahi soyulduğunu belirterek, son olarak Zeytinburnu'nda meydana gelen bir hırsızlık olayını örnek gösterdi. Yüksel, hırsızlık olayıyla ilgili görüntüleri açıklamanın ardından basın mensuplarına dağıttı.

Konuşmaların ardından PTT çalışanları sloganlarla yürüyüşe geçti. Sirkeki Postahanesi'nden Kadıköy İskelesi'ne kadar yürüyen PTT çalışanları, daha sonra vapurla Kadıköy'e geçti. Vapurda ve Kadıköy'de vatandaşlara bildiri dağıtacak olan eylemcilerin, daha sonra trenle Ankara'ya gidecekleri öğrenildi.


Postacılar, izin kullanamadıkları gerekçesiyle yürüyüş yaptı

Diyarbakır'da Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyesi postacılar, yıllık ve haftalık izinlerini kullanamadıkları gerekçesiyle yürüyüş yaptı.

Dağıkapı Meydanı'ndan Merkez Postane'ye kadar süren yürüyüş boyunca slogan atan postacılar, kazanılmış haklarının kullanımının engellendiğini belirtti.

Merkez Postane önünde bir açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, postacıların haklarının gasp edilmesine her geçen gün yenilerinin eklendiğini savundu.

PTT emekçilerinin yıllık ve haftalık izinlerini kullanamadıklarını ifade eden Yılbaşı, izin isteyen postacıya yöneticilerin "Yerine adam bul, git" dediğini dile getirdi.

Yılbaşı, 72 milyona hizmet eden postacı sayının az olduğunu kaydederek, en az 20 bin postacının kadrolu olarak işe alınmasını talep etti.

Postacıların kuralsız şekilde çalıştırılmasına son verilmesini isteyen Başkan Yılbaşı, haklarını aramak için 28 Şubat Cumartesi günü Ankara'da yapılacak mitinge katılacaklarını söyledi.

Yılbaşı, mitingde bir sonuç çıkmaması durumunda üretimden gelen güçlerini iş yavaşlatarak ve iş bırakarak kullanacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber