Maliye Personeli İçin 3 Kanuni Düzenleme

Maliye Bakanlığı hukuki sorun yaşadığı 3 konuda kanuni düzenleme ile sorunu çözme yoluna gitti. Yapılan kanuni düzenlemeye göre; 1- Gelir İdaresi grup müdürü, vergi dairesi müdürü, müdür, vergi dairesi müdür yardımcısı ve müdür yardımcısı kadrolarına yazılı ve sözlü sınavla atama yapılacak. (Yönetmelik hükmü kanuna yazılmıştır) 2- 2009 yılı sınavlarında elenen vergi denetmenlerine ikinci bir hak daha verilecek. 3- Gelir uzmanlığına yapılan atamalarda yaşanan kaos sona erdirilmiştir. İşte Kanuni düzenlemeler...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2009 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI

28 Şubat 2009 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 5838 sayılı Kanunun 21'nci maddesi şu şekildedir:

MADDE 21 ? 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 29 uncu maddesinin üçüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

?Gelir İdaresi grup müdürü, vergi dairesi müdürü, müdür, vergi dairesi müdür yardımcısı ve müdür yardımcısı kadrolarına atanacakların, yapılacak yazılı ve sözlü sınavlardan ayrı ayrı yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almaları şarttır. Şu kadar ki, Devlet gelir uzmanlığına atandıktan sonra bu unvanda en az beş yıl hizmeti bulunanlar sınava tabi tutulmadan müdür olarak atanabilirler. Bu sınavlara katılacak personelin belirlenmesi ile sınavlara ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Vergi dairesi müdürleri, müdürler ve bunların yardımcıları ile vergi denetmenleri yer değiştirme suretiyle atamaya tabi olup, buna ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.?

ELENEN VERGİ DENETMEN ADAYLARI VE GELİR UZMANLIĞINDAKİ KAOS

28 Şubat 2009 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 5838 sayılı Kanunun Geçici 4'üncü maddesi şu şekildedir:

GEÇİCİ MADDE 4 ? (1) Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce yeterlik sınavına giren vergi denetmen yardımcılarından, yapılan bu sınavlarda başarılı olamayan ve halen Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında görev yapanlar, bu Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren altı aydan az olmamak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek tarihte bir defaya mahsus olmak üzere düzenlenecek yeterlik sınavına çağrılırlar. Yapılan yeterlik sınavına girenlerden başarılı olanlar vergi denetmenliğine, başarılı olamayanlar ise derecelerine uygun memur kadrosuna atanırlar.

(2) Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce yapılan gelir uzmanlığı özel sınavlarının birinde aldığı not daha sonra yapılan sınavda geçerli sayılarak gelir uzmanlığı kadrolarına atanmış olanların bu atamaları kazanılmış hak olarak kabul edilir ve bu gerekçe ile atamalarının iptaline yönelik işlem yapılmaz.

19 Şubat 2009 tarihinde yayımlanan "Gelir uzmanlığına atamalarda yaşanan kaosa son" başlıklı haber için tıklayınız.

19 Şubat 2009 tarihinde yayımlanan "Elenen vergi denetmenlerine bir sınav daha hakkı verilmesi Meclisten geçti" başlıklı haber için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber