Kılıçdaroğlu, Topbaş'ı duellaya davet etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'a çağrıda bulunarak, "Kendine güveniyorsan halkın önünde tartışalım." dedi. Kılıçdaroğlu, Topbaş'ın proje üretmekten de aciz olduğunu öne sürdü.

Bostancı The Green Parak Otel'de özel halk otobüsü şoförleriyle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, başkan seçilmesi durumunda sorunların çözeceğine dair söz verdi. İstanbul'da ulaşımın önemli bir sorun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "İETT'nin çalışmaları var. Uzun yıllardır sürdürüyor bunu. Ağır aksak da olsa metro çalışmaları var. Yine raylı sistemler var. Son olarak metrobüs yapıldı." diye konuştu. Projelerinin arasında İstanbul'da ulaşımı 1 TL yapmak olduğunu da anlatan Kılıçdaroğlu, "Eğer bu fiyat özel halk otobüslerinin ihtiyaçlarını karşılamıyorsa aradaki farkı biz karşılayacağız. İETT'nin farkını zararını Büyükşehir Belediyesi karşılıyor." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından esnafların sorunlarını dinledi. Minibüsçülere özel hatlar verildiğinden şikayetçi olan esnaflara Kılıçdaroğlu, "Özel olarak bazı minibüsçülere hat veriliyorsa burada farklı bir düşünce vardır özel bir torpil vardır." iddiasında bulundu. Ayrıca akbil ücretlerini alamadıklarını söyleyen esnaflara Kılıçdaroğlu, bu sistemi değiştireceklerini ve ödemelerin tamamen banka üzerinden yapılacağını belirti. Belediyenin 500 tane yeni otobüs aldığını hatırlatan esnaflara Kılıçdaroğlu, "Çok pahalıya alındığını biliyoruz. Arkasında ne olduğunu araştırıyoruz. Türkiye'de üretiliyor otobüs. Niye Türkiye'den almıyorsunuz da yurt dışından alıyorsunuz? Eğer bir Büyükşehir Başkanı 500 otobüsü ihalesiz alırsa ne olur?" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu The Green Park Otel'de katıldığı kahvaltının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Kadir Topbaş'ın proje üretemediğini iddia etti. Kadir Topbaş'ın dün yapmış olduğu konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Dün Sayın Topbaş projelerini açıkladığını ve bizim hayallerimizin onun projelerine ulaşamayacağını ifade ediyor. Topbaş bastığı kitapların da 'Rekorlara imza attık' diyor. 21 yüzyılın Türkiye'sinde utanç verici bir tablo." diye konuştu. Kılıçdırdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan tanıtım kitapçığını açarak, "Burada yoksul insanlara ekmek, makarna verilerek teşhir ediyor insanları Topbaş. Bu teşhirlerden mutlu mu? Ve bunu da bir proje olarak tanıtıyor 'Bizim binlerce projemiz var' diyor." diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini çalmadıklarının söyleyen Kılıçdaroğlu, Topbaş'a proje kitapçığını göndereceğini belirterek, hangi projelerini çaldıklarını göstermesini istedi. Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'ı proje üretmekte aciz olduğunu söyleyerek, proje üretmesini istedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, Topbaş'ı televizyon programına karşılıklı proje tanıtımı için davet etti.

Kılıçdaroğlu, "Ben Sayın Topbaş'ın kilosunu bilmiyorum ama Tanrı'nın yarattığı beyin ikimizde de aynı. Eğer kendine güveniyorsa halkın önünde tartışalım." şeklinde konuştu.

Açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu ayrılmadan önce yanında getirdiği ön ödemeli su sayaçlarında alınan bakım ücreti ile ilgili su faturasını da gazetecilere gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber