KDV indirimiyle birlikte bigisayar satışlarının artması bekleniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2009 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan tarafından açıklanan otomotiv, gayrimenkul, mobilyada ve bilişim sektöründe KDV oranlarının indirilmesi, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılanırken bu indirimlerin sektörleri canlandıracağı noktasında birleştiler.

Konuya ilişkin olarak konuştuğumuz Vatan Bilgisayarın Topkapı Şubesi Mağaza Müdürü Bekir Çetinkaya, KDV oranlarının düşmesinin ardından bilgisayar satışlarında patlama beklediklerini belirterek, "Biz hemen KDV indirimini hayat geçirdik. Yüzde10'luk bir indirimden sonra bizim sağlayacağımız ek fiyat avantajlarıyla böyle bir patlama yaşayacağımıza yüzde yüz eminiz" dedi.

Dolar artışı nedeniyle yoğun hareket sağlayamadıkları stoklarının KDV indirimi ile beraber tüketeceklerini ümit etiğini ifade eden Çetinkaya, "Daha ötesinde ciddi bir hareket beklentisiyle şimdiden yeni siparişleri hazırlamış durumdayız ki müşteriye karşı stoksuz kalmayalım" diye konuştu.

KDV indirimi ve kendilerinin yaptığı indirimin ardından bir ürünün fiyatının nasıl olduğunu bir örnekle açıklayan Çetinkaya, "Örneğin 2 bin 298 TL bu ürün, yüzde 10 KDV ve bizim uyguladığımız indirimin ardından, müşterilerimiz bunu liraya bin 948 liraya satın alabilecek"dedi.

Vatan bilgisayarın bu yıl ki beklentileri hakkında bilgi veren Bekir Çetinkaya Vatan Bilgisayar olarak bu yıl büyümeye devam edeceklerini belirterek, "Kriz zamanında yine biz Avcılarda yeni bir mağaza açılışı yaptık. Şu an Türkiye genelinde bu yıl 2 mağaza açılışı yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

KDV indiriminden dolayı memnun olan müşteriler ise ürünleri incelemek için mağazaları gezerek kendi bütçelerine uygun ürünleri almayı düşündüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber